Bombers

Incendi amb un ferit greu a la plaça Germans Sàbat de Girona, 25/12/2020

Bombers de la Generalitat: serveis més destacats de Nadal i matí de Sant Esteve

query_builder   26 desembre 2020 12:29

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat: serveis més destacats de Nadal i matí de Sant Esteve

Imatge de l'incendi que va causar un ferit greu a la plaça Germans Sàbat de Girona

A les 21.59 hores del 25 de desembre els Bombers van ser alertats d’un incendi al local posterior d’un bloc de pisos de la plaça Grup Germans Sabat de Girona. A l’arribada dels efectius, que van mobilitzar 5 dotacions, van trobar una persona amb cremades de gravetat a l’exterior del local, a la plaça. Va ser atès pel SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i va ser evacuat amb helicòpter a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

A l’interior del local, d’uns 50 m2, hi havia molt material que es va anar retirant a l’exterior per facilitar les tasques d’extinció. A les 22.24 hores els Bombers ja donaven el foc per controlat. Es van revisar els locals del costat, que no van quedar afectats, i es va ventilar i revisar els pisos del bloc, ja que l’escala havia quedat afectada pel fum.

Poc després de les 23.00 hores es va deixar retornar una quinzena de veïns que s’havien evacuat. També es fer una inspecció als pisos dels sis veïns que s’havien confinat a l’interior dels seus domicilis.

Al lloc de l’incident es van desplaçar també dotacions de Mossos d’Esquadra, de Policia Local i 5 ambulàncies del SEM. 

A les 10.43 hores del 26 de desembre els Bombers hem rebut un avís d’un incendi d’habitatge a una casa del carrer Quatre Vents de Sant Cugat del Vallès. Els dos residents n’han pogut sortir. El foc s’ha desencadenat a l’exterior i quan les 7 dotacions activades hi han arribat havia afectat la casa i estava totalment desenvolupat. A les 11.21 h els Bombers han sufocat l’incendi i han començat a fer revisió de l’interior del recinte, on hi havien quedat atrapats animals de companyia. 

Segons el SEM, que hi ha desplaçat 2 ambulàncies, no hi ha persones afectades. 

Pel que fa a l’activació per part de Protecció Civil de l’alerta Ventcat, el servei informa que les ventades continuaran actives durant el dia d’avui a l’Alt Empordà. Els Bombers de la Generalitat han rebut, entre les 21 i les 11 hores, un total de 35 avisos per desperfectes causats pel vent. Per Regions d’Emergències, han distribuït en 23 avisos a Girona, 3 a Tarragona, 6 a la regió Metropolitana Nord, 1 a la regió Centre i 2 a la Metropolitana Sud.

A Sant Climent Sescebes un arbre ha caigut a dins l’acuarterament de la Guàrdia Civil (avís 6.23 h) i ha causat danys lleus a instal·lacions telefòniques i de llum, a banda d’alguns vehicles. A Viladecavalls (avís 7.56 h) el vent va fer caure uns llums de Nadal. 

La resta d’incidències han estat causades per branques i arbres caiguts i petits elements estructurals que es bellugaven o corrien risc de despreniment.  

Cerdanyola del Vallès, 26 de desembre de 2020 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia