Agència Catalana de l'Aigua

Depuradora d'Avià.

Finalitzen les obres de les depuradores de Rajadell, Valls de Torroella i Avià

query_builder   28 desembre 2020 12:43

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de les depuradores de Rajadell, Valls de Torroella i Avià

  • S'han acabat els treballs d'obra civil d'aquestes plantes, que milloraran el sanejament del Bages i el Berguedà

 

  • Actualment s'està treballant per dotar d'energia elèctrica a les plantes, per activar-les i garantir el seu funcionament

 

  • Aquestes depuradores garantiran el sanejament a una població conjunta de 5.511 persones d’un total de cinc municipis
La depuradora d'Avià, que ha suposat una inversió de 2,5 MEUR.
La depuradora d'Avià, que ha suposat una inversió de 2,5 MEUR.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs de diverses depuradores d'aigües residuals de les comarques del Bages i el Berguedà. El director de l'ACA, Lluís Ridao, acompanyat per tècnics de l'Agència, ha supervisat sobre el terreny la conclusió de les obres de les depuradores de Rajadell i Valls de Torroella, al Bages, i la planta d'Avià, al Berguedà, que han suposat una inversió superior conjunta als 6,5 MEUR.

Un cop finalitzada l'obra civil i la instal·lació dels equips per depurar l’aigua, queda pendent la construcció de l'escomesa elèctrica per dotar a les plantes d'energia per garantir el seu funcionament. Els treballs, tots ells duts a terme per la constructora Oms Sacede Sau (Remondis Agua Sau) garantiran el sanejament a una població conjunta superior als 5.511 habitants.

La depuradora de Rajadell ha suposat una inversió de 3 milions d’euros, és de tipus biològic i té una capacitat per tractar 360 m3/dia, equivalent a una població de 2.050 habitants. Els treballs, que sanejaran les aigües residuals dels municipis de Rajadell (nuclis de les Casetes, el nucli antic, l'estació, i els Molins) i la Fonollosa (Fals), també han comportat la construcció de 4,3 quilòmetres de col·lectots i quatre estacions de bombament.

Pel que fa als treballs de Valls de Torroella, aquests han consistit en desenvolupar un sistema de sanejament per a garantir el tractament de les aigües residuals de dos nuclis, Valls de Torroella (al terme municipal de San Mateu de Bages) i Palà de Torroella (municipi de Navàs). Per depurar les aigües residuals de Valls de Torruella s’ha construït una depuradora de tipus biològic, que ha suposat una inversió superior al milió d’euros i amb una capacitat per tractar un cabal de 120 m3/dia (equivalent a una població de 660 habitants). També s’han construït més d’1,1 quilòmetres de xarxa de col·lectors i dues estacions de bombament. Pel que fa al sanejament de Palà, s’han construït dos dipòsits amb una capacitat per tractar 55 m3/dia. 

Finalment s’ha visitat la depuradora d’Avià per comprobar sobre el terreny la finalització dels treballs. La planta, de tipus biològic i amb capacitat per sanejar 600 m3/dia, tractarà les aigües residuals generades als nuclis d’Avià, el Barri de la Creu, el Molí del Castell i Graugés. La capacitat d’aquesta planta equival a una població de 2.800 habitants. Els treballs, amb una inversió de 2,5 milions d’euros, també ha comportat la construcció de 6,5 quilòmetres de col·lectors i tres estacions de bombament.

3  

Imatges

Foto 1. Detall de la depuradora de Rajadell.

Foto 1. Detall de la depuradora de Rajadell. 357

Foto 2. Depuradora d'Avià.

Foto 2. Depuradora d'Avià. 1022

Foto 3. Depuradora de Valls de Torroella.

Foto 3. Depuradora de Valls de Torroella. 434

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia