Territori

Andana de l'estació ciutat de la Justícia

Territori i Sostenibilitat licita treballs de digitalització i seguretat de la xarxa de metro per 32,8 MEUR

query_builder   4 gener 2021 12:57

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita treballs de digitalització i seguretat de la xarxa de metro per 32,8 MEUR

  • Un total de 25,6 MEUR es destinaran a la modernització dels sistemes de telecomandament de totes les línies de metro durant cinc anys
  • Altres 7,2 MEUR permetran millorar específicament els sistemes de comunicacions de l’L9/L10 en dos anys
Andana de l'estació de Ciutat de la Justícia

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació per a diversos treballs de modernització i millora de la digitalització de la xarxa de metro, amb la voluntat d’incrementar la seguretat i la fiabilitat del sistema, per un total de 32,8 MEUR.

Així, es troben en licitació els treballs de modernització i millora dels sistemes de telecomandament de totes les línies de la xarxa de metro, per un valor de 25,6 MEUR. Aquesta actuació es desenvoluparà durant un període de cinc anys. El projecte té l’objectiu d’implantar una nova tecnologia, més moderna i oberta, per als sistemes d’operació en remot de la xarxa. Amb la implantació d’aquest sistema es podran operar  des del centre de control de metro els diferents sistemes i instal·lacions situats a qualsevol punt de la xarxa, de manera remota i immediata, contribuint a una millora de la prestació del servei, sigui en situació  ordinària o per atendre una incidència

L’actuació s’aborda de manera conjunta per a L9/L10 i la resta de línies donat que el telecomandament s’efectua des del mateix centre de control i s’implementarà una solució tecnològica homogènia. El projecte inclou la renovació dels servidors centrals, els llocs d’operació, els equipaments principals de telecontrol ubicats a totes les estacions de la xarxa de Metro, així com tot el programari associat, la seva configuració, les proves i la posada en servei.

7,2 MEUR per a l’L9/L10

A més, el Departament també ha iniciat la licitació dels treballs de millora dels sistemes de comunicacions específics de l’L9/L10 per un import de 7,2 MEUR. Les obres tindran un termini de dos anys i mig. Aquesta actuació permetrà adaptar aquestes xarxes de comunicacions a les tecnologies actuals, amb l’objectiu de dotar-les de major capacitat i fiabilitat.

El transport de les comunicacions del sistema L9/L10 es du a terme actualment a través de dues xarxes en paral·lel de diferent tecnologia. Una xarxa de transmissió de veu per la qual es comuniquen els sistemes de megafonia i interfonia, entre altres; i una xarxa de transmissió de dades per les imatges de videovigilància o la informació al client. L’actuació preveu la generació d’una xarxa única amb tecnologia MPLS (Multi-Protocol Label Switching), de major capacitat i en configuració redundant –que proporciona més fiabilitat en cas d’incidència.

Els treballs que es liciten inclouen el subministrament i instal·lació de tot l'equipament, maquinari, programari, llicències, i altres materials necessaris per al correcte funcionament del sistema, les proves corresponents i la posada en funcionament, així com la migració dels serveis, sense afectació a l’operació.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 104

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia