Laura Gómez

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha anunciat que les universitats públiques catalanes tancaran l’any 2020 amb dèficit zero gràcies a les dues aportacions extraordinàries de 20 i 17 milions d’euros que el Govern de la Generalitat va fer l’any passat, els mesos d’octubre i desembre. El conseller ha fet aquest anunci en el transcurs de l’acte de presa de possessió del nou rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia.

Tremosa ha subratllat que amb aquestes aportacions les universitats no patiran un dèficit com el de fa 10 anys enrere i “gràcies a la injecció extraordinària de fons i recursos les universitats podran augmentar la seva despesa per fer inversions que transformin la nostra economia i, per tant, la nostra societat”. El titular d’Empresa i Coneixement ha destacat també la importància dels fons europeus Next Generation EU.

El conseller ha recordat també que cal recuperar la despesa pública en l’àmbit d’universitats i recerca per poder desplegar amb èxit el Pacte Nacional per la Societat del Coneixement (PN@SC). Un document que és fruit d’un gran consens de totes les forces polítiques i també de tot l’ecosistema de coneixement i dels agents econòmics i socials, i que és vital per desenvolupar una economia basada en el coneixement.

2  

Imatges

Foto de la presa de possessió del nou rector (Laura Gómez)

Foto de la presa de possessió del nou rector (Laura Gómez) 2111

Foto de la presa de possessió del nou rector (Laura Gómez)

Foto de la presa de possessió del nou rector (Laura Gómez) 1883