Empresa i Treball

Imatge arxiu: dimecres, 23 desembre 2020 10:56
Estefania Escolà
Pla general d'un restaurant de Ripoll, tancat. Imatge del 23 de desembre del 2020. (Vertical)

Empresa i Coneixement obre demà els ajuts directes per a comerç, restauració, serveis i turisme del Ripollès i la Cerdanya afectats pel tancament perimetral per la Covid-19

query_builder   13 gener 2021 08:30

event_note Nota de premsa

Empresa i Coneixement obre demà els ajuts directes per a comerç, restauració, serveis i turisme del Ripollès i la Cerdanya afectats pel tancament perimetral per la Covid-19

  • El DOCG publica avui la convocatòria d’aquests d’ajuts, i a partir de demà a les 9 hores s’obre el tràmit per sol·licitar-los a través del Canal Empresa
  • Els ajuts seran de 10.000 euros per a allotjaments turístics; de 7.500 euros per a explotadores d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic; i de 1.500 euros per a agències de viatges i guies turístics i de muntanya. Els establiments de restauració rebran 3.000 euros i 1.500 els comerços i serveis assimilats
  • Els establiments de restauració, comerços i serveis que ja s’han beneficiat de les línies d’ajut del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) per pal·liar els efectes de la pandèmia, i els professionals i empreses de turisme beneficiats per la línia oberta el novembre passat, rebran un nou pagament de manera automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova

 

El Departament d’Empresa i Coneixement obre demà la línies d’ajuts directes per a comerç, restauració i serveis i per al turisme del Ripollès i la Cerdanya afectats pel tancament perimetral, decretat el 22 de desembre passat per fer front a la pandèmia de la Covid-19. El DOGC ha publicat avui les convocatòries, i a partir de demà a les 9 hores s’obre el tràmit per sol·licitar-los a través del Canal Empresa.

L’objectiu d’aquestes línies és ajudar a pal·liar els efectes econòmics derivats de les noves restriccions de la Covid-19 en els sectors del turisme, restauració, comerç, i serveis assimilats de la Cerdanya i el Ripollès i contribuir a garantir la competitivitat i la continuïtat dels negocis.

Beneficiaris

 Pel que fa a la línia d’ajuts per a professionals autònoms i les empreses del sector turístic, s’hi poden acollir

-           Guies de turisme de Catalunya habilitats i guies de muntanya.

-           Titulars d’un establiment d’allotjament turístic: establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural.

-           Agències de viatges.

-           Empreses explotadores d‘habitatges d’ús turístic.

-           Establiments i activitats d’interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar i promoure el turisme afavorint les estades al territori.

S’inclouen les activitats de congressos i turisme de reunions, escoles d’esquí, activitats desenvolupades en parcs de natura, ecoturisme, enoturisme, cicloturisme, senderisme i rutes guiades tant culturals com de coneixement del patrimoni i el medi natural, entre altres. 

La subvenció consistirà en una aportació única per persona beneficiària de:

-           Guies de turisme de Catalunya habilitats i guies de muntanya: 1.500 euros

-           Agències de viatges: 1.500 euros

-           Explotadores d’habitatges d’ús turístic: 7.500

-           Establiments i activitats d’interès turístic: 7.500 euros

-           Titulars d’establiments d’allotjament turístic: 10.000 euros

A la línia d’ajuts per a restauració, comerç i serveis assimilats, s’hi podran acollir autònoms i pimes del sector de la restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos els que estan situats en establiments col·lectius, com poden ser centres comercials o mercats municipals), comerç al detall i serveis assimilats, que tinguin almenys un establiment operatiu en un municipi del Ripollès o la Cerdanya.

Es consideren serveis assimilats: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, i serveis de menjar a domicili.

Els ajuts consistiran en un aportació per beneficiari, que serà de 1.500 euros en el cas dels comerços i serveis assimilats, i de 3.000 euros per a bars, restaurants i cafeteries.

Els beneficiaris d’ajuts del CCAM o dels ajuts al turisme del novembre passat, no hauran de formalitzar la sol·licitud

No caldrà que sol·licitin l’ajut les persones titulars d’establiments de comerç al detall, serveis, bars, restaurants o cafeteries a qui es va atorgar un ajut de la convocatòria de subvencions en l'àmbit del comerç i els serveis afectats econòmicament per la Covid-19 (publicada al DOGC el 29 d’abril de 2020) o en el marc de la convocatòria de subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració, i els centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la Covid-19 (publicada al DOGC el 27 d’octubre de 2020). Aquests establiments rebran el pagament del nou ajut de manera automàtica, sense haver de fer cap tràmit nou.

Tampoc hauran de fer la sol·licitud, les empreses i professionals d’aquestes comarques que han estat beneficiaris de la línia d’ajuts per a autònoms i empreses del sector turístic oberta el novembre passat (publicada al DOGC del 20 de novembre de 2020). Igualment, rebran el pagament de la subvenció de forma directa, sense cap altre tràmit.

La presentació de les sol·licituds s’ha de fer temàticament pel Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats. Les subvencions s’atorgaran per ordre de sol·licitud, donant prioritat a les empreses i autònoms que no n’hagin rebut cap. 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia