Cultura

CS

Comunicat sobre la sentència de les obres de Sixena

query_builder   14 gener 2021 17:21

event_note Nota de premsa

Comunicat sobre la sentència de les obres de Sixena

  1. La sentència d’avui, que els mitjans de comunicació han rebut hores abans que les parts implicades, té 132 pàgines i en aquests moments s’està analitzant jurídicament. Fa referència als Béns mobles adquirits per contracte de compravenda pel MNAC i la Generalitat, que la Guardia Civil es va endur de matinada al desembre de 2017, fent ús de l’article 155, del Museu de Lleida.
  2. Podem avançar la preocupació que genera aquest cas al món de l’art pel greu precedent que suposa, a partir del qual es pot provocar una allau de reclamacions –administratives o judicials- similars arreu del món, desestabilitzant tot el mapa museístic.
  3. Per altra banda, desconeixem per què el Govern d’Aragó només ha reclamat les obres a les institucions catalanes i no pas les que hi ha en altres museus, per exemple a Madrid.
  4. Recordem que des que les obres són al monestir de Sixena, se n’ha limitat l’accés del públic i es tem pel seu estat, ja que el monestir no reuneix les condicions mínimes per assegurar-ne una apropiada conservació. Tant el Departament de Cultura com el Museu de Lleida han reclamat insistentment davant del jutge autorització per visitar-ne les instal·lacions i sempre s’ha denegat sense cap motivació.
  5. Conclosa l’anàlisi jurídica de la sentència, la Generalitat, el MNAC i el Consorci del Museu de Lleida decidiran les accions que cal emprendre, sempre motivades per la protecció i la difusió del patrimoni artístic.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia