Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura NdP DUN 2021

En marxa la Declaració agrària DUN 2021

El període de presentació començarà el proper 1 de febrer

query_builder   19 gener 2021 10:20

event_note Nota de premsa

En marxa la Declaració agrària DUN 2021

El període de presentació començarà el proper 1 de febrer

Foto web NdP DUN 2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre que regula la Declaració agrària (DUN) 2021, que estableix que el període de presentació començarà el proper 1 de febrer de 2021.

La DUN és el sistema que els titulars de les explotacions agràries de Catalunya disposen per a comunicar les dades de les seves explotacions al Departament, i amb el qual es facilita la presentació de les sol·licituds d’ajut i els diferents tràmits i/o comunicacions que han d’efectuar per a la seva activitat professional.

Es disposa d’un sistema informàtic àgil i modern que permet els titulars de les explotacions agràries sol·licitar els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) per a l’any 2021, i realitzar altres tràmits davant del DARP.

Aquest inici de campanya 2021 continuen les restriccions de la Covid 19 com vam acabar la campanya anterior. Amb l’experiència de l’aplicació de les mesures que es van prendre l’any passat, i amb l’esforç del DARP i de les Entitats Col·laboradores, es va aconseguir dur a terme els pagaments de l’ajut amb normalitat.

Durant tot l’any 2020 s’ha disposat de les dades de les explotacions per part dels agricultors, ramaders, i entitats col·laboradores, i han pogut actualitzar les dades de les seves explotacions, incorporant els canvis en el moment que aquests es produïen.

La versió de 2021 continua ampliant les funcionalitats del que s’anomena ‘Obertura al Declarant’, que millora la interconnexió entre ciutadà i administració, habilitant la consulta de la situació de l’expedient, els imports de tots els ajuts pagats, i permet l’intercanvi de documentació.

Aquest és el primer any de transició dels dos que hi haurà en els ajuts de la PAC, en paral·lel a les negociacions del nou Pla Estratègic de la PAC que s’està definint per al proper període 2021-2027.

El conjunt de sol·licituds d’ajuts que es gestionen de forma integrada amb la Declaració agrària DUN representen un total de més de 328,8 milions d’euros, dels quals 264 milions d’euros corresponen als ajuts directes i 64,8 milions d’euros als ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020 de la PAC.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210118_not_publicacio_ordre_dun_2021

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Ordre publicada al DOGC

Ordre publicada al DOGC
PDF | 705

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia