Direcció General de Comunicació

finançament

El Govern aprova un increment del pressupost prorrogat per a l'exercici 2021 per valor de 1.800 milions d'euros

query_builder   26 gener 2021 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un increment del pressupost prorrogat per a l'exercici 2021 per valor de 1.800 milions d'euros

  • La nova dotació es destinarà a atendre les necessitats urgents derivades de la pandèmia de diversos departaments de la Generalitat

 

El Govern ha aprovat un increment de 1.800 milions d’euros dels pressupostos prorrogats per a l’exercici 2021. Aquesta ampliació dels comptes públics s’efectua a compte dels recursos que li corresponen a Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmica. La nova dotació es destinarà a atendre les necessitats urgents derivades de la pandèmia.

 

A principis d’octubre de l’any passat el Ministeri d’Hisenda va establir una taxa de referència del dèficit per al 2021 equivalent al’1,1% del PIB. Segons l’informe emès al respecte per la Secretaria d’Economia del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, es confirma que aquest marge de referència de l’1,1% del dèficit per al 2021 suposa un import de 2.561 milions d’euros, que es podrà finançar amb els recursos del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). Per tant, l’Acord d’avui del Govern permet generar crèdit amb càrrec a l’endeutament del FLA. Part d’aquests recursos han de cobrir la caiguda d’ingressos prevista per a l’exercici 2021.

 

La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa per un import equivalent. Per aquesta raó, el Govern ha aprovat avui una generació de crèdit per valor de 1.800 milions d’euros, els quals s’ubicaran en una partida específica de fons extraordinaris i des d’allà s’aniran transferint recursos als diferents departaments en funció de les necessitats urgents derivades de la pandèmia, tal i com s’ha fet fins ara.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia