El conseller Tremosa en la seva intervenció en la presentació de la Càtedra de Retail de la UPF-BSM
El conseller Tremosa en la seva intervenció en la presentació de la Càtedra de Retail de la UPF-BSM
  • El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha presidit avui la presentació de la Càtedra Retail UPF-Barcelona School Management, la primera càtedra universitària especialitzada en aquest àmbit de coneixement a Catalunya
  • Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre la universitat, el Departament d’Empresa i Coneixement i les patronals Pimec i Foment
  • L’objectiu és impulsar la recerca i la transferència de coneixement en l’àmbit del retail a Catalunya, de manera que esdevingui un espai de reflexió estratègica sobre els reptes del comerç
  • El comerç, amb gairebé 13 comerços per cada mil habitants, ocupa prop de mig milió de persones i suposa aproximadament el 16% del PIB

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assenyalat avui en la presentació de la nova Càtedra de Retail de la UPF-BSM que “un sector tan important en el PIB com és el comerç ha de ser objecte d’estudi”.  En la seva intervenció, Tremosa ha assenyalat que “estem vivint ja una la revolució digital i el comerç no pot quedar enrere, l’ha d’aprofitar”.  El conseller s’ha referit també a l’actual crisi econòmica derivada de la pandèmia, que està colpejant especial el comerç, assegurant que “per poc bé que fem les coses, la recuperació econòmica serà espectacular” i ha recordat que “l’estalvi familiar ha passat del 7 al 18%, una capacitat da compra que quan la situació es normalitzi revertirà en forma de consum”.

La constitució formal de la nova Càtedra ha tingut lloc avui a la seu de la UPF-Barcelona School Management, en un acte que ha comptat també amb la participació del director de la càtedra, Josep-Francesc Valls; del president de Foment, Josep Sánchez-Llibre; del president de Pimec, Josep González; del degà de la UPF-BSM, Oriol Amat, i del director general de la UPF-BSM, José M. Martínez.

La Càtedra UPF-BSM en Retail és una fita important per al sector, perquè es tracta de la primera Càtedra especialitzada en comerç de Catalunya. Un projecte que ha estat possible gràcies a l’entesa entre la Universitat Pompeu Fabra, Pimec, Foment i el Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

L’objectiu és impulsar la recerca i la transferència de coneixement en l’àmbit del retail a Catalunya, de manera que esdevingui un espai de reflexió estratègica sobre els reptes del comerç.

Aquesta iniciativa s’alinea amb l’Agenda Comerç 20/21, dissenyada pel Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, amb la col·laboració d’experts i professions de diversos àmbits. Entre els objectius de l’Agenda Comerç 20/21 hi ha la millora de la competitivitat i la necessitat de prestigiar el sector, objectius als quals dóna resposta aquesta nova càtedra, a través de la inversió en coneixement.

Aquesta càtedra té la voluntat de convertir-se en un element catalitzador per al sector del comerç, ja que permetrà promoure relacions entre la comunitat universitària i les empreses, canalitzar projectes tractors en benefici del sector, atraure talent universitari cap al comerç i formar part de les xarxes internacionals acadèmiques relacionades amb el comerç i els serveis. D’altra banda, té una vocació clarament internacional, accentuada en el context econòmic actual i amb vistes a la recuperació que passa necessàriament pel treball en xarxa a nivell europeu.

Entre les activitats que desenvoluparà la càtedra destaquen Think-Tanks periòdics presencials amb els líders del sector (20-30 membres), organització de col·loquis, elaboració d’estudis, elaboració d’una xarxa internacional de coneixement al servei del comerç. Així mateix, en l’àmbit d’atracció del talent universitari cap al Retail, la Càtedra treballarà en l’impuls de la recerca universitària a través de projectes final de màster al voltant del Retail, de foment d’intercanvis d’estudiants i les practiques en empreses.

El comerç és un sector amb té un pes important a Catalunya, tant per la seva economia com pel seu model de país. Catalunya compta amb gairebé 13 comerços per cada mil habitants, ocupa prop de mig milió de persones i suposa aproximadament el 16% del PIB.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

2  

Imatges

El conseller Tremosa en la seva intervenció

El conseller Tremosa en la seva intervenció 2333

Foto de grup dels participants

Foto de grup dels participants 2508