Acció Exterior i Govern Obert

Imatge d'uns sobres blancs.

Les sol·licituds de vot per correu per al 14-F arriben a les 84.000 i ja superen el total de sol·licituds del 2017, a falta de 10 dies perquè s'acabi el termini

query_builder   27 gener 2021 12:32

event_note Nota de premsa

Les sol·licituds de vot per correu per al 14-F arriben a les 84.000 i ja superen el total de sol·licituds del 2017, a falta de 10 dies perquè s'acabi el termini

  • Els darrers dos dies s’han registrat 27.000 sol·licituds de vots per correu
  • El termini per demanar el vot per correu des de l’Estat espanyol segueix obert fins al 5 de febrer
Imatge d'uns sobres blancs.

A falta de 10 dies per tancar el termini per demanar el vot per correu el proper 5 de febrer, les sol·licituds presentades per residents a l’Estat espanyol fins ara ja arriben a les 84.001, un increment del 82% respecte al mateix període de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, al 2017. En la data equivalent del procés preelectoral del 2017, aquesta xifra només arribava a les 46.050. Amb dades acumulades entre el 22 de desembre de 2020 i el 26 de gener d’enguany, les 84.001 peticions ja superen, de fet, el total de les sol·licituds dels anteriors comicis catalans, quan se’n van acceptar 78.876. Com a dada destacada, els darrers dos dies, entre el 25 i el 26 de gener, s’han registrat 27.000 sol·licituds de vot per correu.

De les 84.000 persones que han demanat el vot per correu per al 14-F, 32.755 ho han fet de manera telemàtica, una xifra que representa gairebé el 40% del total. Les eleccions d’enguany són les primeres en què es podrà votar sense sortir de casa, fent la sol·licitud de manera telemàtica mitjançant un certificat digital reconegut i sense necessitat d’anar a una oficina de Correus. A més, la ciutadania tindrà la possibilitat d’entregar el vot directament al treballador o treballadora de Correus que li lliuri la documentació electoral al domicili. La resta de sol·licituds (51.246) s’han fet de manera presencial a les oficines de Correus.

Termini obert fins al 5 de febrer

Entre les mesures que està prenent el Govern de Catalunya per treballar per a unes eleccions segures, que garanteixin el dret a vot a tothom i que siguin legítimes, destaca la del foment del vot per correu entre tota la ciutadania cridada a votar. El Govern de Catalunya recomana sol·licitar aquesta modalitat de vot davant la situació epidemiològica de la COVID-19. Es tracta d’un mecanisme que permetrà reduir la presencialitat als locals electorals el 14-F i farà possible exercir el dret a vot sense sortir de casa.

El termini per sol·licitar el vot per correu segueix obert fins al 5 de febrer, en els horaris habituals de les oficines de Correus i com a màxim fins a les 14 h, tant en l’opció telemàtica com presencial. Aquí t’expliquem com fer-ho i aquí trobaràs els següents passos a seguir un cop feta la sol·licitud. Cal recordar que, un cop admesa la teva sol·licitud de vot per correu, ja no és possible votar de forma presencial al col·legi electoral.