Empresa i Treball

El conseller Tremosa, durant la visita a la sala de control d'Aigües del Segarra Garrigues

Conseller Tremosa: "El govern espanyol ha generat una gran incertesa econòmica i jurídica allargant els ERTO a darrera hora i per poc temps"

query_builder   27 gener 2021 13:04

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "El govern espanyol ha generat una gran incertesa econòmica i jurídica allargant els ERTO a darrera hora i per poc temps"

El conseller Tremosa, durant la visita a la sala de control d'Aigües del Segarra Garrigues
·     El conseller s’ha reunit avui a Tàrrega amb responsables de l’empresa Aigües del Segarra Garrigues, una infraestructura que “cal seguir potenciant perquè aquesta gran inversió feta pel Govern es converteixi en creixement econòmic”

·     Tremosa recorda que s’ha fet un “esforç excepcional” per reinvertir al Segrià els 1,3 milions no executats dels ajuts per compensar els efectes del tancament perimetral de la comarca

·     A la tarda el titular del Departament  d’Empresa i Coneixement es reunirà amb els responsables de les empreses Famatec i Promakfil, a Solsona

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha denunciat avui des de Tàrrega que “el govern espanyol ha creat una gran incertesa en termes econòmics i jurídics, allargant a darrera i per poc període de temps els expedients de regulació temporals d’ocupació, una mesura que necessiten les empreses per sobreviure” a la crisi derivada de la Covid-19. “L’acord hauria pogut arribar abans i donar més tranquil·litat a empreses i treballadors”, ha lamentat. Així ho ha manifestat des de Tàrrega després de mantenir una reunió de treball amb els responsables de l’empresa Aigües del Segarra Garrigues, encarregada d’executar les obres de concentració parcel·lària i de redactar els projectes, executar, explotar i mantenir la xarxa de distribució del regadiu del canal Segarra-Garrigues.

El conseller s’ha reunit amb el president executiu de la companyia, Miquel Galvarriato, i el director general, Manel Olmo, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i del director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo. "Lleida té grans actius per guanyar pes al conjunt de Catalunya com el Canal Segarra Garrigues que cal seguir potenciant perquè aquesta gran inversió feta pel Govern es converteixi en creixement econòmic”, ha afirmat el conseller.

En aquest sentit ha recordat que la demarcació de Lleida “té sòl i aigua, que són els grans actius necessaris per participar en la revolució energètica, en la revolució de mobilitat i en la revolució digital i, per tant, per guanyar pes en la Catalunya del segle XXI”. I ha insistit que cal aprofitar al màxim aquests recursos.

D’altra banda, el conseller Tremosa ha afirmat que el Departament que encapçala ha fet un “esforç excepcional” per reinvertir al Segrià els 1,3 milions no executats dels 4 milions d’euros d’ajuts que el Govern va destinar a la comarca per compensar els efectes del tancament perimetral del juliol. Segons Tremosa, “legalment no era fàcil, però hem reaccionat ràpid per donar resposta al perjudici generat” per la decisió de confinar perimetralment sis municipis de la comarca el mes de juliol. “Ara correspon al Consell Comarcal del Segrià fer la proposta per gestionar aquests recursos”, ha conclòs.

A la tarda el responsable d’Empresa i Coneixement visitarà a Solsona l’empresa Famatec, dedicada a la fabricació d’equips i sistemes d’accés per al manteniment i la neteja d’edificis, i mantindrà una reunió de treball amb el director general de la corporació, Eduard Farrés, i altres membres de l’equip directiu. El conseller, en la visita, estarà acompanyat de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, lba Camps, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves. També a Solsona, el conseller Tremosa visitarà Promakfil, empresa dedicada a la construcció i comercialització de solucions amb perfil d’alumini. El conseller es reunirà amb els propietaris de l’empresa, Jordi Tugues i Dani Espluga.

2  

Imatges

El conseller Tremosa, a la sala de control de l'empresa Aigües del Segarra Garrigues

El conseller Tremosa, a la sala de control de l'empresa Aigües del Segarra Garrigues 1529

El conseller Tremosa, durant la visita a l'empresa Aigües del Segarra Garrigues

El conseller Tremosa, durant la visita a l'empresa Aigües del Segarra Garrigues 1374

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia