• Ponsa: "La ciutat ibèrica d’Ullastret i el patrimoni de la ceràmica bisbalenca són dos emblemes culturals nacionals de primer ordre que amb l’atenció de totes les institucions tenen la capacitat de seguir explicant-nos la nostra història i alhora ser motor de futur"

 

FOTO

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha fet avui una visita territorial al Baix Empordà per conèixer els principals projectes culturals del territori i crear sinergies i aliances entre el Govern i els municipis per sumar esforços. La consellera s’ha reunit amb els alcaldes d’Ullastret, Josep Miquel Gatius, i l’alcalde de La Bisbal de l’Empordà, Enric Marquès, i ha estat acompanyada de la directora general de Patrimoni, Elsa Ibar; i de la directora dels Serveis Territorials a Girona, Carme Renedo.

 

La consellera de Cultura ha visitat la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya, ha valorat positivament les sinèrgies entre recerca arqueològica i últimes tecnologies aplicades al patrimoni cultural per fer dels jaciments nous espais interpretatius accessibles a tothom, i ha recordat que el Departament de Cultura treballa per la digitalització 3D del patrimoni cultural català.

 

Durant la seva visita, Ponsa ha posat en valor tota la feina que s’està fent a aquest conjunt arqueològic, tant a nivell científic, com de recerca i recuperació, conservació i posada en valor per a la ciutadania, i ha manifestat la voluntat d’establir aliances amb la resta d’institucions per donar un nou impuls al projecte de restauració i consolidació de la muralla. En aquest sentit, s’ha acordat tirar endavant un conveni amb els ajuntaments d’Ullastret i Serra de Daró per a la recerca històrica i l’accessibilitat de la ciutadania al jaciment.

 

Posteriorment la consellera Ponsa s’ha traslladat a La Bisbal de l’Empordà i ha visitat el Terracotta Museu, que forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), i esdevé una de les apostes culturals de més projecció de la ciutat. La consellera ha aprofitat també per visitar el Castell-Palau, un dels pocs exemples de l’arquitectura romànica civil que es conserven en territori català, i l’església barroca de La Pietat.

 

En la seva visita al Baix Empordà, la titular de Cultura ha manifestat la importància de treballar plegats amb els municipis en l’àmbit cultural, ja que ara és més important que mai donades les restriccions sanitàries, i ha destacat la voluntat del Departament de Cultura per fer seguir impulsant projectes culturals arreu del territori. "La ciutat ibèrica d’Ullastret i el patrimoni de la ceràmica bisbalenca són dos emblemes culturals nacionals de primer ordre que amb l’atenció de totes les institucions tenen la capacitat de seguir explicant-nos la nostra història i alhora ser motor de futur", ha manifestat Ponsa.

 

4  

Imatges

Visita Ullastret

Visita Ullastret 351

Visita Ullastret_2

Visita Ullastret_2 587

Visita Terracotta Museu

Visita Terracotta Museu 137

Àliga La Bisbal

Àliga La Bisbal 635