Incasòl

Vista aèria dels 128 habitatges del barri de Can Garcia de Manlleu (Osona).

Comença la darrera fase de l'enderroc al barri de Can Garcia de Manlleu

query_builder   29 gener 2021 16:12

event_note Nota de premsa

Comença la darrera fase de l'enderroc al barri de Can Garcia de Manlleu

  • Les obres afectaran als 128 pisos que resten en peu dels dos blocs que conformaven Can Garcia i tindran una durada de 7 mesos
Vista aèria dels 128 habitatges del barri de Can Garcia de Manlleu (Osona).
Vista aèria dels 128 habitatges del barri de Can Garcia de Manlleu (Osona).
L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres per enderrocar la segona i darrera fase dels habitatges del barri de Can Garcia de Manlleu (Osona). Es tracta de 128 pisos, 76 trasters i 7 locals que conformen les tres escales situades als números 23, 25 i 27 del carrer de Mossèn Aulet. L’actuació ha estat adjudicada a l’empresa Vilà Vila, SA, amb un pressupost de 740.001,45 euros i un termini d’execució de 7 mesos.

Els treballs previs a l’inici de l’enderroc del bloc tindran una durada aproximada de dos mesos i consistiran principalment en la retirada de les línies aèries de llum i telefonia, el tall d’escomeses, el buidatge i retirada de l’interior dels habitatges i zones comuns, senyalització vial i implantació de l’obra. Un cop finalitzats aquests treballs, s’efectuarà el muntatge de la bastida i la construcció de la protecció metàl·lica de les finques adjacents a Can Garcia.

Finalment, s’iniciarà l’enderroc, primer de forma manual planta a planta, des de la coberta fins al sostre de la tercera planta, i després la resta de plantes fins a la planta baixa, que s’executarà amb mitjans mecànics.

 

Durant l’execució de les obres existiran afectacions viàries en un dels carrers on es situa l’edifici a enderrocar. El carrer Pintor Guàrdia restarà tallat a la circulació en el seu tram entre els carrers de Mossèn Aulet i Garcia Estrada.

 

Can Garcia era un conjunt de 256 habitatges que es va construir als anys seixanta i que presentava greus patologies constructives. Estava format per dos blocs de planta baixa més 11 plantes pis situats al barri de l’Erm, a l’illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Batlle Garcia Estrada i Passatge dels Oms. El 2015 L’INCASÒL va enderrocar el primer bloc de 128 habitatges, que conformaven les tres escales situades als números 26, 28 i 30 del carrer de Batlle Garcia Estrada.

L’INCASOL va adquirir, en diferents fases, la propietat de les finques que conformaven Can Garcia entre el 2010 i el 2018. Dels 128 habitatges que integren el bloc que ara s’enderroca, 68 estaven ocupats per propietaris i arrendataris i 7 més estaven ocupats de manera il·legal.

Durant aquests anys i a partir de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament de Manlleu es va posar en marxa un procés de reallotjament per a les famílies afectades. Dels 75 habitatges ocupats d’aquesta darrera fase, 51 han estat reallotjats en els tres edificis de nova construcció, promoguts per l’INCASÒL, on ja havien estat traslladades també part de les famílies de la primera fase. Dels 24 habitatges ocupats restants, 10 han estat reallotjats en altres habitatges del municipi a través de la Mesa d’Emergències de la Generalitat i 14 ho han fet per iniciativa pròpia.

1  

Imatges

IMATGE

IMATGE 13932

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia