Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents avui i sobretot demà

query_builder   30 gener 2021 13:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents avui i sobretot demà

 

  • Cal extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardinsRetireu o fixeu també bé els objectes que tingueu a l'exterior per evitar accidents
  • Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles tot respectant el confinament municipal


Protecció Civil
 de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen avui i sobretot demà diumenge al camp de Tarragona.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de vent de component oest i de caràcter extens ja s’està deixant notar a la zona central i en cotes elevades de l'Altiplà Central, sense arribar encara a sobrepassar el llindar de 72 km/h. El front afectarà també avui puntualment zones del pla de Lleida, nord del camp de Tarragona i sud de prelitoral Central.

El vent, que ja està augmentat d'intensitat a l’Anoia, Segarra, nord de Tarragona i sud del prelitoral, continuarà augmentant les primeres hores de la tarda i al final de la tarda afluixarà la intensitat.

De cara a diumenge, tornarà a bufar amb força en especial a les cotes elevades del Pirineu i Prepirineu i a bona part de Catalunya excepte les comarques de Girona. Durant el matí l'episodi serà especialment destacat a les comarques del Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp per anar disminuint a la franja del migdia i tornar-se a intensificar a la tarda en aquestes mateixes comarques.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions de mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Podeu consultar les restriccions en vigor i altra informació relativa al COVID-19 en aquest enllaç: https://bit.ly/2Mb9rP3

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

 

2  

Imatges

Mapa vent dissabte

Mapa vent dissabte 69

mapa vent diumenge

mapa vent diumenge 71

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia