Servei Català de Trànsit

Infografia

Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 31 de gener

4 víctimes mortals el mes de gener a la xarxa viària interurbana de Catalunya

query_builder   1 febrer 2021 10:35

event_note Nota de premsa

Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 31 de gener

4 víctimes mortals el mes de gener a la xarxa viària interurbana de Catalunya

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des de l’1 fins al 31 de gener d’enguany, 4 persones han mort en 4 accidents mortals a les carreteres catalanes. Durant el mateix període de l’any passat, van perdre la vida 10 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, també hi ha hagut un descens respecte al 2020, quan n’hi va haver 8. Aquesta reducció de la sinistralitat s’ha de situar en un context de disminució de la mobilitat a causa de les restriccions establertes per frenar la transmissió de la COVID-19.

De les 4 víctimes mortals, 2 eren motoristes, 1 era ciclista i 1, passatgera davantera d’un turisme. En el mateix mes de l’any passat van perdre la vida 8 ocupants de vehicles lleugers, 1 ciclista i 1 vianant.

En 3 dels accidents s’hi han vist implicats dos vehicles: un d’ells va ser un xoc frontal entre dos turismes; l’altre, una col·lisió entre un cotxe i una motocicleta; i en el darrer cas, una col·lisió per envestida entre una furgoneta i una bicicleta.

Pel que fa a les víctimes mortals per demarcacions, a Barcelona s’han produït dos dels accidents mortals i els altres dos ha tingut lloc a la demarcació de Girona. A les comarques de Barcelona, el gener de l’any 2020 van sumar 6 morts. En el cas de Girona, s’ha passat de l’única víctima mortal del gener del 2020 a les 2 del gener del 2021.

Si analitzem les morts per tipus de dia de la setmana, 3 de les 4 han tingut lloc en cap de setmana o vigília de festiu.

D’altra banda, 2 dels 4 sinistres mortals s’han registrat a la carretera N-II. El tercer  s’ha  produït  a la C-32 i el quart a la C-260.

Quant a l’edat de les víctimes mortals, els dos motoristes corresponien a les franges de 25 a 34 anys i 45 a 54 anys, respectivament; el ciclista, a la franja dels 35 a 44 anys; i l’ocupant del turisme, a la franja de 55 a 64 anys. Convé destacar que el gener de l’any 2020, la franja de més de 65 anys va ser la que va acumular més morts, amb 4 víctimes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia