Direcció General de Comunicació

residencies

El Govern reforça amb 192 professionals les residències de la Generalitat de Catalunya

query_builder   2 febrer 2021 13:30

event_note Nota de premsa

El Govern reforça amb 192 professionals les residències de la Generalitat de Catalunya

  • El nou personal s’incorporarà en 17 centres públics d’atenció a la gent gran i persones amb discapacitat per tal d’enfortir les mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19

 

El Govern ha aprovat un programa temporal per dotar de personal de reforç les 17 residències públiques gestionades de forma directa pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’objectiu del programa, dotat amb 7,1 milions d’euros és garantir els drets de la gent gran i les persones amb discapacitat ateses en aquests serveis, en especial la seva salut, en el context de pandèmia de Covid-19. En aquest sentit, el personal que s’incorpori implementarà els protocols, plans i d’altres actuacions que permetin assegurar-ne les condicions de salut i mantenir l’atenció individualitzada de qualitat.

 

Els efectius que s’incorporaran en aquests centres són 192, amb els perfils professionals següents:

 

  • auxiliar de geriatria (108)
  • tècnic/a especialista en atenció a persones amb discapacitat (5)
  • diplomat/da en infermeria (38)
  • fisioterapeutes (8)
  • metge/essa o diplomat/da en infermeria (17)
  • tècnic/a de gestió (16)

 

Les tasques que desenvoluparà el nou personal de reforç estan vinculades a l’adopció de mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. En concret, la implementació de protocols d’actuació en els centres residencials per garantir les mesures de prevenció, les sectoritzacions per prevenir i lluitar contra la propagació de la malaltia entre les persones usuàries i el personal; la instauració d’espais per a confinament i la configuració de les residències públiques com a centres que reben usuaris derivats d’altres serveis.

 

El programa es començarà a implementar l’1 de febrer i tindrà una durada d’un any prorrogable. Aquesta actuació se suma al pla de contingència presentat l’estiu passat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies adreçat al conjunt de centres del país.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia