Cultura

Next Generation

El Govern inclou 4 projectes culturals a la candidatura dels fons europeus per a la reactivació econòmica

query_builder   2 febrer 2021 17:08

event_note Nota de premsa

El Govern inclou 4 projectes culturals a la candidatura dels fons europeus per a la reactivació econòmica

  • Els projectes tracten de desenvolupament territorial sostenible i d’innovació tecnològica, amb la cultura com a motor
  • A partir d’aquesta acceptació, els projectes preveuen completar més col·laboracions i major concreció fins que el Govern i l’executiu estatal facin públiques les convocatòries per a sol·licitar els fons

El Govern ha inclòs quatre projectes culturals en la proposta d’iniciatives catalanes candidates a obtenir recursos del fons Next Generation EU, elaborada per la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO).

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha destacat que “aquests projectes exigeixen la col·laboració amb el màxim nombre d’agents possible i una mirada transformadora i de futur per al país. En aquest sentit, amb l’esforç de tothom creiem que hem fet una bona candidatura.”

Els quatre projectes seleccionats són:

- Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del vídeojocs del sud d’Europa. L’objectiu d’aquest projecte gira a l’entorn de la construcció d’una infraestructura que esdevingui un Centre de recerca i producció per als sectors audiovisual i de continguts digitals i que integri facilitats de producció per al mercat nacional i internacional, l’acolliment d’empreses, la innovació tecnològica i la formació avançada, dotat de tecnologia puntera i en constant actualització a les necessitats del mercat i a la creació de tecnologia. Aquest projecte compta amb la implicació del departaments de Cultura i Empresa i Coneixement, els ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sant Joan Despí, així com empreses destacades dels sectors implicats i plataformes i mitjans audiovisuals.

- Impuls del medi natural i les àrees rurals. Aquest projecte vol protegir el medi natural i la biodiversitat, fent-los compatibles amb el desenvolupament econòmic sostenible i la creació d’oportunitats al territori, a partir del patrimoni natural i cultural. Participen en la promoció del projecte diverses administracions locals, entitats ambientals i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, entre altres.

- Hub d’IA i tecnologies de la llengua, motor per a les empreses. Amb aquesta proposta s’impulsarà un hub per enfortir l’ecosistema d’intel·ligència artificial català i liderar la generació de coneixement i la creació de solucions basades en IA que fomenti el creixement econòmic i la millora de la vida de les persones. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i diverses universitats catalanes hi participen.

- Urban Tech Hubs. Estructuració de campus per a la innovació i l’emprenedoria tecnològica i industrial a través de diferents espais que, com a hubs verticals, tenen l’objectiu de desenvolupar eixos industrials tractors de l’ecosistema i l’economia: mobilitat, salut, retail, fash tech, sostenibilitat-indústria 4.0, fintech, urbantech, connectivitat, deeptech, art tech, màrqueting i publicitat, nutrició i sports tech. Hi estan implicats Barcelona Tech City, empreses i clústers, entitats i col·legis professionals, així com universitats i centres de recerca.

Aquests quatre projectes, escollits pel seu potencial i la seva capacitat transformadora, formen part de la tria de 27 projectes emblemàtics seleccionats per la CORECO d’entre les 542 iniciatives presentades per l’Administració (Generalitat i ens locals), empreses privades, consorcis i entitats del tercer sector, els quals han tramès les seves propostes a través de les bústies electròniques habilitades per la Generalitat amb aquesta finalitat. Les bústies es mantindran obertes per rebre propostes fins que el Govern de la Generalitat i l’Executiu estatal facin públiques les convocatòries inicials per sol·licitar els fons.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia