Recerca i Universitats

Estudiant universitat

Els campus universitaris poden reprendre les classes teòriques amb presencialitat restringida per als alumnes de primer curs de grau

query_builder   4 febrer 2021 17:20

event_note Nota de premsa

Els campus universitaris poden reprendre les classes teòriques amb presencialitat restringida per als alumnes de primer curs de grau

  • A partir de dilluns i durant dues setmanes prorrogables, segons les mesures aprovades avui pel PROCICAT
  • Es manté el model híbrid per aquest curs 2020-2021 que va adaptant els escenaris de presencialitat en funció de la situació epidemiològica i assistencial de Catalunya a causa de la COVID19
estudiant mascareta

Els campus universitaris podran reprendre, a partir de dilluns, les classes teòriques amb presencialitat restringida per als alumnes de primer curs de grau, segons les mesures aprovades avui pel PROCICAT que tenen una vigència inicial de dues setmanes prorrogables. L’estudiantat haurà de consultar amb el seu centre el detall de les assignatures i grups que, d’acord amb el model híbrid adoptat per aquest curs i a l’autonomia universitària, tornen a impartir-se de manera presencial.

Pel que fa a la resta de cursos de grau universitari i de titulacions (màsters i postgraus), es mantenen les mesures, iniciades el proppassat 15 d’octubre, que cenyeix l’activitat presencial únicament a les pràctiques i les avaluacions que s’hagin programat en aquesta modalitat.

La mesura per afavorir el retorn amb presencialitat restringida per a l’estudiantat de primer curs de grau respon “a la necessitat d’afavorir la socialització dels alumnes que han començat uns nous estudis, en la mesura que la situació epidemiològica ho permeti”, ha assegurat la directora general d’Universitats, Victòria Girona. En aquest sentit, Girona ha agraït als responsables de Salut Pública que hagin atès les peticions expressades per la comunitat universitària en aquest sentit.

Model híbrid de docència des de l’inici del curs

Davant de la situació de pandèmia, les universitats catalanes apliquen aquest curs 2020-2021 un model híbrid de docència que es va adaptant en funció de l’evolució de la situació sanitària. Des de l’inici, les mesures acadèmiques per al curs 2020-2021 han previst que l’activitat acadèmica es desenvolupi amb una presencialitat restringida condicionada per l’aplicació del distanciament obligatori a les aules, en els passadissos i als espais comuns. És en aquest marc de presencialitat restringida, que es desenvoluparen les classes teòriques per als alumnes de primer curs, tal i com ja es realitzen les pràctiques o les avaluacions presencials.

L’activitat presencial als campus universitaris es realitza seguint les mesures de protecció i organitzatives per evitar la generació de riscos en la propagació de la infecció de la COVID-19 establertes en el Pla sectorial d’universitats aprovat pel PROCICAT i en els plans de contingència específics de cada universitat. Aquest Pla preveu mesures a nivell general (distància física, ús de mascareta, priorització de videoconferències per evitar desplaçaments); de material i equips de protecció; per als edificis, espais, instal·lacions i equipaments; protocols de neteja i desinfecció; de caràcter sanitari i de prevenció; específiques en aules i laboratoris; en espais d’ús compartit (sales d’estudi, biblioteques, sales d’acte, menjadors i similars); al serveis higiènics; i en altres serveis (bars, restaurants, instal·lacions esportives, aparcaments, etcètera). 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia