Bombers

Bombers de la Generalitat i SEM celebren el primer aniversari de la seva col·laboració operativa, que millora l'assistència sanitària en rescats i altres emergències destacades

query_builder   5 febrer 2021 10:40

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat i SEM celebren el primer aniversari de la seva col·laboració operativa, que millora l'assistència sanitària en rescats i altres emergències destacades

  • El nou model multidisciplinar, integrat per professionals infermers i mèdics del SEM i Bombers de la Generalitat, ha participat en més de 1.000 serveis a tot el territori 
Rescat de muntanya

Avui fa un any que els Bombers de la Generalitat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van posar en marxa un nou model multidisciplinar amb l’objectiu de proporcionar una millor resposta operativa, coordinació i assistència sanitària a les zones calentes de les intervencions operatives i en les actuacions de rescat de muntanya.

Des d’aquell moment, els professionals infermers i mèdics del SEM realitzen guàrdies conjuntament amb els Bombers de la Generalitat a dues de les seus d’aquests: a Bellaterra, junt amb el Grup de Suport Operatiu (GROS); i a l’aeroport de Sabadell, amb el personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE). En tots els casos, són activats des de la Sala Central de Bombers.

Amb aquest nou model, s’obté una millor resposta sanitària, de manera immediata des del mateix lloc de l’incident, atès que els professionals sanitaris es coordinen amb la resta d’unitats assistencials del SEM per transferir al pacient a una zona segura i permetre posteriorment el seu trasllat al centre sanitari més proper. Aquesta immediatesa es tradueix en una millor atenció sanitària gràcies a la possibilitat de monitoritzar el pacient i començar a aplicar les maniobres clíniques necessàries immediatament.

Durant aquest any, els Bombers de la Generalitat i els professionals del SEM han treballat conjuntament en més de 1.000 serveis a tot Catalunya, tot i l’aturada de dos mesos per la situació de la pandèmia de la COVID-19. D’aquests serveis, 332 incidents han estat salvaments, recerques i salvaments de persones; i 676 activacions en altra tipologia de serveis, com incendis d’indústria, accidents de trànsit amb persones atrapades,  de rescat en avencs, recerca de persones i accidents de difícil accés.


Professionals altament qualificats

Tot el personal infermer i mèdic del SEM ha superat un procés de selecció, habilitació i formació, que li permet accedir a totes les zones de risc, garantint així l’encaix operatiu en els serveis.

Aquesta unitat especialitzada dona cobertura les 24h els 365 dies de l´any i  funciona amb un binomi d’infermer/a o metge/ssa i efectius dels Bombers de la Generalitat de les unitats GRAE i GROS.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia