Direcció General de Comunicació

economia

El Govern impulsa noves mesures per al foment de l'economia social

query_builder   9 febrer 2021 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa noves mesures per al foment de l'economia social

  • Es garanteix la continuïtat de la convocatòria de subvencions a projectes singulars per a la reactivació econòmica Covid-19 i s’afegeix una nova línia de suport per fomentar el cooperativisme de plataforma tecnològica i/o distribució logística

 

  • El Decret llei també allarga les mesures adoptades l’any passat per a dotar les cooperatives d’un marc legal que n’asseguri el funcionament ordinari

 

El Govern ha aprovat un paquet de mesures extraordinàries en matèria de cooperatives, empreses i entitats de l’economia social com a conseqüència de la crisi social i econòmica derivada de la Covid-19.

 

La pandèmia continua tenint un gran impacte que afecta l’economia i les empreses i, de manera molt important, el sector de les empreses i entitats de l’economia social. És per això que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies endega un conjunt d’actuacions per garantir la viabilitat d’aquestes empreses i alhora les dota d’un marc legal que en garanteixi el bon funcionament en un context de restriccions de mobilitat per evitar nous contagis.

 

Aquestes mesures suposen una aposta clara pel foment de l’economia social com un sector estratègic i vital, no només per la recuperació econòmica i social del país, sinó també com un actor clau per assolir un model de desenvolupament socioeconòmic sostenible, divers, centrat en les persones, arrelat al territori i que ha de contribuir de forma decisiva a minimitzar l’impacte de la crisi sobre l’ocupació i l’activitat socioempresarial.

 

És amb aquest objectiu que el Govern garanteix la continuïtat dels ajuts de la convocatòria de suport a projectes singulars Covid19 recollides al Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica, per a empreses cooperatives.

 

Aquests ajuts volen reactivar les empreses d'economia social, mitjançant processos d'intercooperació que aportin eines i solucions a la situació actual de pandèmia i permetre’ls afrontar millor els reptes que sorgeixin de la nova realitat socioeconòmica.

 

Als tres eixos de subvencions existents (projectes singulars de reactivació econòmica, de reactivació econòmica integrals i d’alt impacte estratègic de l’economia social) s’incorpora una nova línia de projectes singulars destinats a fomentar el cooperativisme de  plataforma tecnològica i/o distribució logística. Poden optar a aquesta nova línia de suport aquells projectes que promoguin el consum cooperatiu en forma de plataforma tecnològica i/o que tinguin incidència en el posicionament de l’economia social com a model logístic de consum i distribució que abasti tot el territori català.

 

També es plantegen com a prioritàries les accions portades a terme per a la transició energètica.

 

D’altra banda, el Decret llei aprovat avui pel Govern recull un conjunt de mesures encaminades a dotar les societats cooperatives catalanes de mecanismes i el marc legal per poder mantenir un funcionament ordinari adequat mantenint la singularitat del model. És per això que:

 

  • Es prorroguen fins al 31 de desembre del 2022, amb caràcter general, les mesures previstes al Capítol II del Decret Llei 47/2020, de 24 de novembre.
  • Amb caràcter general, el termini que estableix l'article 43.5 de la Llei de cooperatives per fer l'assemblea ordinària d'aprovació dels comptes anuals relatius a l'exercici 2020, es prorroga també fins al 31 de desembre de 2021.

 

  • A més, per les cooperatives que per raons objectives no han pogut celebrar l’assemblea general ordinària ni presencial ni telemàticament per aprovar els comptes anuals corresponents als exercicis 2019, 2020 i 2021 no es procedirà al tancament registral pel no dipòsit dels comptes anuals.

 

  • Quan la urgència de la situació no permeti esperar que tingui lloc l’assemblea general o en el cas que no sigui possible fer-la presencial o telemàtica per les mesures sanitàries, s’autoritza el consell rector, sota la seva responsabilitat, a acordar la suspensió total o parcial de l’activitat cooperativitzada de totes les persones sòcies treballadores, sòcies de treball o persones treballadores o d’una part d’aquestes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia