Recerca i Universitats

Beatriu de Pinós

El Govern destina 8,6 milions d'euros per reincorporar 60 investigadors postdoctorals al sistema català de recerca

query_builder   10 febrer 2021 11:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina 8,6 milions d'euros per reincorporar 60 investigadors postdoctorals al sistema català de recerca

A partir d’avui es poden presentar les sol·licituds a la convocatòria del programa Beatriu de Pinós d’ajuts a la contractació d’investigadors amb experiència postdoctoral a l'estranger, que estarà oberta fins al proper 11 de març

La nova convocatòria manté la durada dels contractes fins als tres anys i les condicions salarials i aportacions complementàries per a recerca i formació

L’AGAUR ha avaluat al llarg de 2020 una vintena de convocatòries d’institucions externes segons el procediment estàndard de la institució catalana

BP

La Secretaria d’Universitats i Recerca destinarà una dotació de 8.658.000 euros a la convocatòria 2020 del programa Beatriu de Pinós (BP2020) d’ajuts a la contractació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia. El programa permetrà contractar un total de 60 investigadors amb experiència internacional que es podran incorporar a qualsevol universitat, centre de recerca o fundació hospitalària de Catalunya.

La convocatòria d’enguany manté la durada dels contractes en tres anys, així com les condicions salarials i les aportacions complementàries per a realitzar activitats de recerca i formació, garantint així la continuïtat de les millores introduïdes en les dues edicions anteriors.

El termini de presentació de sol·licituds comença el dimecres 10 de febrer i restarà obert fins a l’11 de març a les 14 hores (hora local de Barcelona). La convocatòria es gestiona a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i les propostes són avaluades per experts independents de prestigi internacional i mitjançant un procés de selecció que garanteix la igualtat d’oportunitats. Les persones candidates han d’acreditar un mínim de dos anys d’experiència postdoctoral a l’estranger.

El programa Beatriu de Pinós segueix les recomanacions i bones pràctiques de la Unió Europea per al desenvolupament professional d’investigadors, i amb aquest objectiu ofereix als beneficiaris formació en competències transversals per millorar les seves perspectives professionals. A més, fomenta la ciència oberta i les activitats de divulgació per difondre els resultats de la recerca a la societat i per despertar vocacions científiques.

El programa Beatriu de Pinós està actiu des del 2005 i ha permès la contractació de 623 investigadors i investigadores per part de les entitats de recerca catalanes. La convocatòria d’enguany està finançada íntegrament per la Direcció General de Recerca i manté els mateixos objectius que les edicions anteriors: incentivar la mobilitat internacional, la intersectorialitat, la multidisciplinarietat i l'atracció de personal investigador amb potencial per esdevenir líder en el seu camp de recerca.

 

20 convocatòries externes avaluades per AGAUR

Al llarg de l’any 2020, l’àrea d’Avaluació de l’AGAUR ha avaluat un total de 20 convocatòries d’institucions externes que hi han contactat de forma específica per realitzar el procés d’avaluació seguint el procediment estàndard de la agència catalana.

En destaquen els processos d’avaluació dels ajuts predoctorals del Govern de Navarra i del Govern d’Andorra, els ajuts postdoctorals de la Universitat de les Illes Balears, així com l’avaluació de convocatòries de projectes de diferents institucions com ara la Universidad de Huelva, la Universidad de Málaga, la Universitat de Barcelona, el Govern d’Andorra, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, la Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició, l’Associació Catalana de Diabetis, l’associació de celíacs de Catalunya o el Barcelona Respiratory Network.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia