Salut

:

VERSIÓ CORRECTA (per errada anterior en el nombre d'usuaris que la utilitzen de mitjana diàriament)

La nova versió de "GestióEmocional.cat" permet avaluar la salut emocional d'infants, adolescents i professionals sanitaris

query_builder   10 febrer 2021 09:17

event_note Nota de premsa

VERSIÓ CORRECTA (per errada anterior en el nombre d'usuaris que la utilitzen de mitjana diàriament)

La nova versió de "GestióEmocional.cat" permet avaluar la salut emocional d'infants, adolescents i professionals sanitaris

  • Es millora la usabilitat de l’eina, que ara es troba personalitzada per a cada col·lectiu que l’estigui utilitzant
  • La webapp ha permès identificar 80.000 persones que requerien ajuda psicològica urgent
  • 1.500 usuaris utilitzen de mitjana l’aplicació diàriament
:

Salut posa en marxa una nova versió de l’aplicació web “GestióEmocional.cat” que dona suport emocional ara també a infants, adolescents i professionals sanitaris. La nova versió també incorpora millores en l’experiència de l’usuari. “Després de l'experiència dels primers mesos, hem identificat noves necessitats i millores que creiem que ajudaran a donar un millor servei a alguns col·lectius: com els infants, adolescents i personal sanitari. Aquests estan més adaptats a les necessitats actuals i extremes que estem vivint", assegura Rosa Romà, directora de l’Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut, àrea que lidera el projecte.

La principal diferència amb la versió anterior és que ara es troba personalitzada per a cada col·lectiu que l’estigui utilitzant.

L’estat emocional s’avaluarà a través d’un test
El Servei Català de la Salut va presentar el passat mes d’abril l’aplicació ‘GestioEmocional.cat’ com una nova eina a través de la qual es dona suport emocional i psicològic a tota la ciutadania, davant la situació excepcional a causa de la COVID-19. La por, l’angoixa, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint i, poden tenir un impacte en la nostra salut mental.

És important saber en quin grau afecta a cada persona i poder disposar d’una atenció adequada en cadascun dels casos. L’aplicació identifica quatre estats emocionals i segons el nivell se suggereix un seguit de recursos i consells o bé ajut professional. Els recursos que s’ofereixen contemplen des d’exercicis d’auto gestió de les emocions, com són exercicis de relaxació, de respiració, mindfulness, eines per poder dormir, per calmar els sentits o pel control del pensament, així com consells o informació d’hàbits saludables.

Quan se’n fa ús de l’eina, es pot accedir a un dels següents serveis: avaluació de l’estat emocional, eines per a la millora dels símptomes o recursos. La avaluació dels infants l’hauran de fer el pare/mare o tutor legal. En canvi, quan es tracta d’adolescents, entre 16 i 17 anys, el podran fer ells de manera individualitzada. 

El test d’avaluació està adaptat a les diferents edats. Segons les respostes que s’han donat en el test, l’aplicació identifica si podrien necessitar suport psicològic d’un professional. En aquest cas, es té l’opció d’omplir un breu formulari i un equip de psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’hi posarà en contacte telefònic. Els professionals oferiran suport professional de manera especialitzada per a cada col·lectiu: adolescents, infants i professionals.

Identificades prop de 80.000 persones que requerien ajuda psicològica urgent
Des de la seva posada en marxa el passat mes d’abril, l’aplicació ha permès identificar a gairebé 80.000 persones que requerien ajuda psicològica urgent. Actualment, l’aplicació té una mitjana de 1.500 usuaris al dia. En total s’han fet més de 170.000 testos per avaluar l’estat emocional i les eines de suport s’han utilitzat més de 140.000 vegades. L’accés a recursos professionals (telèfons o webs d’informació) s’ha consultat més de 30.000 vegades.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia