Servei Meteorològic de Catalunya

La predicció per a la jornada electoral del 14 de febrer indica un diumenge ennuvolat, sense grans pertorbacions

query_builder   11 febrer 2021 12:13

event_note Nota de premsa

La predicció per a la jornada electoral del 14 de febrer indica un diumenge ennuvolat, sense grans pertorbacions

  • La predicció indica un cap de setmana amb núvols, fred, i amb la possibilitat de precipitacions febles i minses

Després d’una setmana marcada pel pas successiu de diferents sistemes frontals, la predicció pel cap de setmana indica una certa estabilització atmosfèrica. Les pertorbacions més importants quedaran lluny de la Península Ibèrica, i Catalunya quedarà sota la influència d’un anticicló situat al centre d’Europa.

Amb aquesta situació, dissabte començarà ambient assolellat en general, tret de punts del terç nord, on estarà ennuvolat. Independentment, hi haurà l’arribada de núvols alts i mitjans que a estones deixaran el cel enteranyinat. A banda, començarà a entrar un lleuger flux marítim que al llarg del dia afavorirà la formació de bancs de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral, on no es descarta que deixin ja alguna precipitació minsa durant la tarda. Al final del dia la nuvolositat augmentarà arreu.

La pressió elevada i el reforçament del vent marítim faran que, diumenge, la nuvolositat sigui abundant en general, amb la possibilitat de precipitacions febles i disperses, sobretot al litoral. La cota de neu se situarà entorn dels 800 metres al nord-est de Catalunya, amb un gradient marcat cap a l’oest del país, on rondarà els 1300 metres. Les quantitats de precipitació seran minses.

Pel que fa a la temperatura, dissabte ja baixarà lleugerament respecte el dia anterior. Diumenge, a més, arribarà una massa d’aire fred procedent del centre d’Europa que afavorirà la davallada tèrmica i que, juntament amb els estrats baixos, farà que l’ambient sigui de ple hivern.

Els models a mitjà termini indiquen que dilluns la situació serà semblant, amb molta nuvolositat, encara algunes precipitacions febles i ambient fred. A partir de dimarts l’anticicló es desplaçarà sensiblement cap a l’est i permetrà l’apropament de nous sistemes frontals i una recuperació de la temperatura.


11 de febrer de 2021

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 91

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia