Territori

Reunió telemàtica

Es constitueix la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central

query_builder   10 febrer 2021 16:05

event_note Nota de premsa

Es constitueix la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central

  • Els membres de l’òrgan crearan un grup de treball tècnic per analitzar els diversos aspectes de la mobilitat en l’àmbit
  • Es formarà un espai de treball en què participaran associacions i entitats del territori
Reunió telemàtica

El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ens locals han constituït avui la Taula de la Mobilitat de la Catalunya Central, òrgan per a la participació en la gestió i l’elaboració dels instruments de planificació de la mobilitat en aquest àmbit territorial. Durant la sessió, que s’ha celebrat telemàticament, els membres de la Taula s’han emplaçat a formar un grup de treball tècnic per analitzar els diversos aspectes de la mobilitat i també a incorporar en un espai de treball a associacions i entitats del territori.

La Taula compta amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès, els ajuntaments de Berga, Manresa, Vic, Moià i Solsona i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona.

Les funcions d’aquest òrgan són:

  • Elaborar les propostes per a la planificació dels serveis de transport públic i l'establiment de programes d'explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats que els presten en el marc del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya i del Pla director de Mobilitat de l’ATM de Barcelona
  • Fer les propostes per a la planificació de les infraestructures de transport públic en el marc dels instruments de planificació d’infraestructures del Govern i del pla director d’infraestructures de l’ATM de Barcelona.
  • Formular i definir propostes respecte a la política de tarifes dels serveis de transport públic.
  • Analitzar i estudiar l'evolució del mercat global de la mobilitat amb especial atenció al seguiment de l'evolució dels desplaçaments en transport públic i en transport privat.
  • Proposar la realització de campanyes de comunicació amb l'objectiu de promoure la utilització del sistema de transport públic entre la població i mesures per al foment de la cultura de la mobilitat sostenible entre els ciutadans.
  • Elaborar les propostes de millora de la seguretat en el transport.
  • Fer propostes per a l'ús racional de les vies i de l'espai públic en aspectes com l'aparcament, les àrees de vianants o la implantació de carrils reservats per al transport públic o les bicicletes.
  • Proposar i participar en el disseny de la política de finançament de la mobilitat de la Catalunya Central.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 302