Direcció General de Comunicació

gent Gran

El Govern aprova incrementar amb 50,1 milions d'euros les tarifes dels serveis d'atenció a la gent gran el 2021, un 4% més

query_builder   16 febrer 2021 14:30

event_note Nota de premsa

El Govern aprova incrementar amb 50,1 milions d'euros les tarifes dels serveis d'atenció a la gent gran el 2021, un 4% més

  • Aquests recursos serviran per augmentar el salari dels professionals del sector un 6% el 2021 (amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2020)

 

El Govern ha aprovat que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies incrementi amb 50,1 milions d’euros més les tarifes dels serveis d’atenció a la gent gran d’aquest 2021. L’augment de les tarifes —el preu per plaça que es paga a les entitats prestadores del servei— suposa un 4% més respecte a l’any anterior i significarà una pujada del sou dels treballadors per a aquest 2021 d’un 6%, amb efectes retroactius des de l’1 de gener.

 

Es tracta del tercer increment de tarifes al sector d’atenció a les persones que realitza el Departament en els últims dos anys: fins ara, s’havien incrementat les tarifes de serveis a les persones grans el 2019 (14,2 milions) i el 2020 (20 milions). En total, s’hauran incrementat les tarifes de serveis de gent gran amb 84,3 milions d’euros. A tall d’exemple, una plaça de residència de gent gran, que fins ara es pagava 1.869€/mes, amb la pujada de tarifes es pagarà 1.944,23€/mes.

 

En concret, s’actualitza tant el cost de referència com el mòdul social i el copagament de les prestacions de servei no gratuïtes de la Cartera de serveis socials de centre de dia per a gent gran, residència assistida per a gent gran Grau II i Grau III i habitatge tutelat per a gent gran. També s’actualitzen els preus de serveis específics. L’import dels serveis socials residencials per a gent gran de la Xarxa d'Atenció Pública que es presten en gestió delegada s’incrementen amb un import addicional mensual del 4%, mentre que en els centres de dia per a gent gran la pujada és d’un 5%.

 

L’augment de les tarifes té com objectiu fonamental la millora de les condicions laborals i retributives de les persones treballadores professionals de les residències i centres de dia de gent gran de la Xarxa de serveis socials d’atenció pública, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei públic prestat a la ciutadania.

 

Aquestes noves mesures pressupostàries donen continuïtat a les millores iniciades l’any 2019 i especialment volen reconèixer la tasca feta per les persones professionals de l’àmbit residencial i de centres de dia de gent gran en els últims anys, sobretot en l’actual context d’excepcionalitat generat per la pandèmia de la Covid-19, que ha suposat un esforç ingent tant des del punt de vista humà com professional. A més, amb el Decret llei que modificarà les tarifes, es dona compliment a iniciatives parlamentàries de la dotzena legislatura relatives a la gestió de les residències per a gent gran.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia