Direcció General de Comunicació

covid

El Govern incrementa en 500 milions el pressupost prorrogat de la Generalitat per al 2021

query_builder   23 febrer 2021 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa en 500 milions el pressupost prorrogat de la Generalitat per al 2021

  • L’Executiu aprova una generació de crèdit a càrrec del nou fons extraordinari Covid-19 previst als Pressupostos Generals de l’Estat

 

  • Aquest augment permetrà atendre necessitats urgents de despesa dels departaments derivades de la pandèmia

 

El Govern ha aprovat augmentar en 500 milions d’euros el pressupost prorrogat de la Generalitat per a l’any 2021, uns recursos que es destinaran a cobrir les necessitats urgents de despesa dels departaments com a conseqüència de la Covid-19.

 

Aquest nou increment dels comptes públics es realitza a càrrec del Fons extraordinari per a la Covid-19 previst en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021, dotat amb un import equivalent a l’1,1% del PIB estatal. L’import definitiu que correspondrà a cada territori s’assignarà d’acord amb els criteris de distribució i lliurament que estableixi el Ministeri d’Hisenda, previ informe del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

 

La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa. És per això que el Govern de la Generalitat ha aprovat avui una generació de crèdit per valor de 500 milions d’euros, a càrrec de la dotació definitiva de l’esmentat fons Covid estatal per al 2021. Els recursos generats en el pressupost prorrogat s’aniran transferint als diferents departaments en funció de les seves necessitats.

 

A finals del mes de gener, el Govern de la Generalitat ja va incrementar el pressupost prorrogat en 1.800 milions d’euros  mitjançant una generació del crèdit a càrrec del dèficit autoritzat (taxa de referència) per al 2021, que el Ministeri d’Hisenda també ha situat en l’1,1% del PIB. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia