Direcció General de Comunicació

decret llei

El Govern aprova un nou Decret llei de mesures urgents de caràcter tributari i financer

query_builder   23 febrer 2021 11:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un nou Decret llei de mesures urgents de caràcter tributari i financer

  • S’ajorna del març al juny el termini d’autoliquidació del tribut que grava les màquines recreatives i d’atzar, corresponent al primer trimestre de l’any

 

  • S’introdueix el mòdul de vetllador en els pagaments dels concerts educatius que s’abonen als centres concertats, que fins ara es gestionaven a través d’una convocatòria pública de subvencions

 

El Govern ha donat llum verda a un nou Decret llei de mesures urgents de caràcter tributari i financer, que complementen a d’altres adoptades durant els darrers mesos per l’Executiu amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la pandèmia provocada per la Covid-19. 

 

Mesures fiscals

 

En l’àmbit tributari, la norma aprovada avui posposa el termini de presentació i ingrés d’autoliquidacions del tribut que grava les màquines recreatives i d’atzar corresponent al primer trimestre del 2021. D’aquesta manera, s’ajorna el calendari d’autoliquidació d’aquest impost que passa de l’1 al 20 de març, al període comprès entre l’1 i el 20 de juny, és a dir, coincidint amb la presentació i ingrés d’autoliquidació corresponent al segon trimestre.

 

El Govern ha pres aquesta decisió davant la greu situació en la qual es troba el sector on s’instal·len aquest tipus de màquines —bars, bingos, casinos i salons de joc—, que ha vist afectada la seva activitat econòmica per les restriccions adoptades per frenar la pandèmia provocada per la Covid-19, amb tancaments totals dels establiments del sector del joc, o parcials en el cas de la restauració.

 

Mesures financeres

 

Pel que fa a les mesures financeres, en primer lloc, es modifica el text refós de la Llei de Finances Públiques de Catalunya pel que fa al termini de presentació davant la Intervenció General dels comptes anuals aprovats per part de les entitats autònomes administratives i el Servei Català de la Salut. D’acord amb el text aprovat avui, es fixa el 31 de març com a data màxima per a la presentació dels estats comptables i la memòria dels comptes anuals corresponents a l’exercici anterior, i el 30 de juny per fer arribar els comptes anuals ja auditats. D’aquesta manera s’unifica el calendari i es fa coincidir amb el de la resta d’entitats del sector públic.

 

 

 

En segon lloc, la norma aprovada avui modifica la Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2020 per agilitar i simplificar el tràmit d’incorporar romanents de tresoreria procedents especialment dels fons Covid de l’exercici anterior, als comptes del 2021. L’objectiu es per poder destinar-los a despeses que s’han de finançar, principalment, amb recursos procedents d’aquests fons. En aquest sentit es substitueix el tràmit d’autorització prèvia de la incorporació del romanents per una comunicació a la Intervenció General.

 

Finalment, la disposició addicional modifica l’annex 1 de la Llei 4/2020, del 29 d'abril, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020 amb l’objectiu d’introduir el mòdul de vetllador en els pagaments dels concerts educatius que s’abonen als centres concertats, que fins ara es gestionaven a través d’una convocatòria pública de subvencions. Aquest canvi en la gestió aportarà més agilitat i eficàcia administrativa i una millora en les finances dels centres concertats, en tant que no hauran d’avançar tants recursos econòmics.

Per tant, amb aquesta modificació, que té efectes per al curs 2020-21, el finançament d’aquests professionals, que no formen part del pagament delegat en no ser personal docent, es podrà gestionar dins del concert educatiu incorporant els pagaments corresponents a aquest concepte en els pagaments mensuals que s’abonen als centres concertats.

 

Aquesta modificació estableix l’import del mòdul de vetllador en 405 euros per hora i curs escolar, xifra que coincideix amb el del mòdul de subvenció establert a la Resolució ENS/2191/2019, de 12 de juliol, que va obrir el procediment de convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a la contractació de personal per atendre alumnes amb necessitats educatives especials per al curs 2019-2020.

 

Aquest Decret llei entrarà, que s’estructura en dos capítols, una disposició addicional i una final, entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia