Territori

Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Territori i Sostenibilitat concedeix 12 nous distintius de garantia de qualitat ambiental

També s'ha atorgat a dues noves organitzacions la certificació ambiental EMAS i dues noves llicències amb l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea

query_builder   25 febrer 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat concedeix 12 nous distintius de garantia de qualitat ambiental

També s'ha atorgat a dues noves organitzacions la certificació ambiental EMAS i dues noves llicències amb l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea

Distintiu de qualitat ambiental

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha atorgat a 12 empreses de transport de passatgers el Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Aquest distintiu és un sistema d’etiquetatge ecològic de productes i serveis, propi de la Generalitat de Catalunya. És un sistema voluntari que certifica i permet identificar aquells productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

Les empreses que han obtingut el distintiu són: Avant Grup Bardet SL, Autocares San Martín SA., Transportes Generales de Olesa, SAU, Leyca Bus SA, Serrat Bus SL, Autocares Izaro SA, Autos Castellbisbal SAU, SA Masats Transports Generals UNIP, Autocares del Noreste SA, Empresa de Autocares CER SA, Viajes Sabadell SL-Taxi Trip Bus i Autocares Calella SL.

Per obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental, les flotes han de disposar de vehicles de baixes emissions, haver impartit formació en conducció eficient i disposar de sistemes de gestió de flotes, entre d’altres. Amb el compliment d’aquests criteris ambientals les empreses evidencien el seu compromís amb la mobilitat sostenible, reduint les emissions dels seus vehicles i optimitzant els seus desplaçaments.

Amb la incorporació d’aquestes dotze noves empreses, ja són 78 les flotes de vehicles a Catalunya que disposen del Distintiu de garantia de qualitat ambiental.

Dues noves certificacions EMAS

El Departament també ha certificat dues noves organitzacions amb el sistema de gestió ambiental creat per la Comissió Europea d’acord amb el Reglament EMAS. Amb aquestes noves certificacions ja són 237 les organitzacions catalanes que disposen de l’EMAS. Això suposa més dels 6% del total d’organitzacions certificades a la Unió Europea.

L'EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és una eina d'ús voluntari disponible per a qualsevol organització que operi en algun sector econòmic de la Unió Europea o fora de la Unió Europea i que vulgui assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental, i comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general.

Les dues darreres empreses que han obtingut aquesta certificació són Soler i Sauret, dedicada al transport urbà i interurbà, i EMV Marine.
Soler i Sauret SA

Soler i Sauret SA, fundada el 1925, compta amb una flota de més de 110 vehicles i unes instal·lacions ubicades entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat on desenvolupen tasques de manteniment i neteja dels propis vehicles. Gràcies al seu sistema de gestió ambiental i els objectius de millora contínua ha aconseguit reduït el seu consum de combustibles, amb la incorporació de vehicles híbrids i la implantació en alguns dels seus vehicles d’un sistema de monitoratge que registra informació sobre la flota. Aquesta informació permet millorar aspectes d’eficiència, d’estalvi energètic, de formació del personal de conducció, d’optimització de recursos i de seguretat.

EMV Marine

Per la seva banda, EMV Marine és una drassana ubicada al Port de Badalona dedicada al manteniment i reparació d’embarcacions i comercialització de material nàutic. El seu sistema de gestió ambiental els ha permès aconseguir la millora contínua del servei, disposar d’instal·lacions i maquinària més eficients, minimitzar la producció de residus perillosos i apostar per la utilització de productes respectuosos amb el medi ambient.

Amb aquesta ja són les 47 les instal·lacions portuàries que disposen de la certificació EMAS a Catalunya.

Més productes amb l’ecoetiqueta europea

Pel que fa als nous productes certificats amb l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea, el Departament ha atorgat una nova llicència a l’empresa Detervic SA, dins de la categoria de detergents per a roba d’ús industrial i institucional. Es tracta d’un sistema de rentat multi component (detergent líquid i suavitzant) dissenyat pel rentat de roba en bugaderies autoservei. Anteriorment, també havien obtingut l’etiqueta ecològica de la UE els seus detergents per rentar vaixella a mà i els seus productes de neteja de superfícies dures.

Ecolabel

També ha obtingut l’ecoetiqueta europea l’empresa Papel Automatic SA, dedicada a la higiene i benestar d’entorns professionals. En concret, se li ha atorgat el registre de l’Etiqueta ecològica de la UE associat a la fabricació de paper higiènic, tovalloles eixugamans, tovalloles eixugamans industrials i cobrelliteres. Actualment ja hi ha sis empreses catalanes en la categoria de Paper tissú i productes de paper tissú que fabriquen 890 productes amb aquesta etiqueta.

Amb aquests dues darreres incorporacions, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha atorgat fins ara 63 llicències de l’Etiqueta ecològica de la UE, fet que representa més de 2.700 productes ecoetiquetats al mercat.

L'Etiqueta ecològica de la Unió Europea és el sistema d'etiquetatge ecològic voluntari, creat per la UE l'any 1992, per promoure la comercialització de productes i serveis que siguin més respectuosos amb el medi ambient.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 453

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia