Territori

Noves expedicions bus Tarragona - Els Pallaresos

Territori i Sostenibilitat incrementa amb 10 noves expedicions el servei de bus Pallaresos-Tarragona

query_builder   25 febrer 2021 11:06

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat incrementa amb 10 noves expedicions el servei de bus Pallaresos-Tarragona

  • La línia 0723 relliga municipis de l’Alt Camp amb Tarragona i també amb Valls
  • Té una part de caire més suburbà, entre Els Pallaresos i Tarragona, on es concentra el gruix de la demanda
  • A partir de dilluns, 1 de març, la línia tindrà 10 noves expedicions en el tram i les franges de major demanda
Plànol de la línia de bus 0723

El Departament de Territori i Sostenibilitat millora el servei de transport públic per carretera que connecta municipis de l’Alt Camp amb Tarragona i també amb Valls. A partir del primer de març, la línia de bus 0723, incrementa amb 10 noves expedicions el tram més suburbà, entre Pallaresos i Tarragona, que compta amb una demanda més alta, 6 d’anada, des dels Pallaresos, i 4 de tornada, des de Tarragona.

 

Aquesta línia té tres àmbits funcionalment diferenciats:

 

  • Tram Tarragona-Pallaresos, amb més expedicions i demanda elevada. L’ocupació mitja pot estar sobre el 50%.
  • Tram Pallaresos-Vila-rodona, on la demanda és molt inferior.
  • Expedicions entre Bràfim i Valls.

 

L’alt volum de demanda entre Pallaresos i Tarragona s’ha tractat de fa temps amb el canvi dels autobusos amb major capacitat. Actualment son vehicles amb 53 places assegudes més 22 dempeus.

 

D’altra banda, s’han rebut sol·licituds per revisar horaris que cobrissin les necessitats del estudiants per tal de poder entrar a la Universitat a Tarragona a les 15 hores.

 

Ara, aquest increment del servei de la línia, que opera l’empresa HIFE, aportarà les següents millores:

 

  • Per un costat, s’amplia l’oferta en el tram amb més demanda.
  • S’afegeixen expedicions demandades per l’Ajuntament de Pallaresos, per cobrir les necessitats dels estudiants a la franja del migdia.
  • S’afegeixen les expedicions en les franges horàries de major demanda, al matí de baixada a Tarragona i, per les tardes, de tornada.
  • Els Pallaresos disposa d’una ràtio d’expedicions/població per sota de la mitja del Camp de Tarragona; d’aquesta manera es contribueix a homogeneïtzar el nivell d’oferta.

 

En paraules del director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, “aquesta millora representa un augment important de les expedicions entre Tarragona i els Pallaresos on existia un dèficit d’oferta tenint en compte les xifres de persones que transportem. A més, també dona solució als estudiants que volen anar a la Universitat de Tarragona. En definitiva, amb el transport públic anem cosint el territori i millorant l’accés a les Universitats.”

 

Aquests nous horaris impliquen la incorporació d’un nou vehicle de l’empresa HIFE al servei regular entre les dues poblacions. Suposarà un augment de la freqüència del 25% en l’actual oferta comercial entre Tarragona i Els Pallaresos. D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat continua avançant en el seu compromís de millora de la mobilitat al Camp de Tarragona, incrementant expedicions i, també, modernitzant la flota de vehicles incorporant busos de més baixes emissions.

1  

Imatges

Plànol de la línia

Plànol de la línia 436

2  

Fitxers adjunts

Díptic i horaris

Díptic i horaris
PDF | 126

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 639