Drets Socials

erto

El registre per rebre l'ajut econòmic per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO tanca amb 151.166 sol·licituds

query_builder   25 febrer 2021 16:28

event_note Nota de premsa

El registre per rebre l'ajut econòmic per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO tanca amb 151.166 sol·licituds

A més de les persones amb ingressos baixos en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), la convocatòria d’ajuts inclou les persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 105 milions d’euros a aquest nou ajut

El registre obert pel Govern de la Generalitat per atorgar l’ajut econòmic a les persones que tinguin ingressos baixos afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o tinguin un contracte fix discontinu ha rebut un total de 151.166 sol·licituds.

A les 15 hores d’avui s’ha tancat el període d’inscripció posat a disposició pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el passat dia 15 de febrer. Ara es realitzarà una depuració de la base de dades que permetrà conèixer el número definitiu de persones registrades i que tindran dret a rebre l’ajut. Recordem que totes les persones registrades rebran l’ajut i que l’ordre de la inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament.

Un cop tancat el registre, el propers dies el Departament analitzarà en el Consell del Diàleg Social de Catalunya (format pels agents econòmics i socials) l’univers de persones beneficiàries per concertar i acordar la quantitat de l’ajut, que serà al voltant de 600 euros i es definirà en funció de franges de temps que el treballador porti en situació d’ERTO. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té previst destinar 105 milions d’euros a aquest nou ajut.

A partir d’avui, les persones ja no han de fer cap tràmit atès que la inscripció al registre actua com a sol·licitud, i serà el Departament el que, posteriorment, passarà a resoldre la convocatòria i efectuar el pagament.

Els requisits que han de complir les persones treballadores per inscriure’s al registre són residir a Catalunya i estar afectat per un ERTO actiu a desembre de 2020 o ser beneficiari de la prestació extraordinària com a treballador fix discontinu.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia