Direcció General de Comunicació

C-55 a Olesa

El Govern impulsa les obres d'una nova sortida de la carretera C-55 a Olesa de Montserrat

query_builder   15 juny 2010 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres d'una nova sortida de la carretera C-55 a Olesa de Montserrat

  • El projecte preveu la construcció d’un nou ramal per millorar la seguretat viària i l’accessibilitat en aquest municipi
  • Els treballs començaran a finals d’any i comptaran amb una inversió de 596.000 euros
El Govern ha impulsat avui les obres per a la formació d’una nova sortida de la C-55 al terme d’Olesa de Montserrat, que permetrà millorar la seguretat viària i l’accessibilitat cap a una zona industrial. Així, el Govern ha aprovat la declaració de l’ocupació urgent de béns i drets afectats per aquesta actuació, que comptarà amb una inversió prevista de 596.000 euros. Els treballs, en fase de licitació, començaran a finals d’any i tindran un termini d’execució de sis mesos. 
 
Actualment, a la sortida de la C-55 cap a Olesa de Montserrat hi ha un enllaç a diferent nivell que compta amb un carril central situat a la C-55. Els vehicles procedents d’Abrera que volen accedir al costat est de la carretera (zona situada al marge dret) han de fer el moviment de forma indirecta, per mitjà d’un gir a l’esquerra des del carril central. Un cop fora del tronc de la carretera, el vial de l’enllaç encamina el trànsit cap a la C-1414, que té un pas inferior sota la C-55 i permet accedir a l’àrea del marge dret.
 
Millora de la seguretat i l’accessibilitat
 
En aquest àmbit, hi ha previst el desenvolupament del sector industrial la Flora, que inclou la substitució de l’enllaç actual per una gran rotonda a diferent nivell, amb el tronc de la carretera aixecat. Les obres que el Govern impulsa ara corresponen a la formació d’una nova sortida de la C-55 per tal que els vehicles puguin incorporar-se directament a la zona situada al costat est de la carretera, sense girs a l’esquerra. D’aquesta manera, el nou ramal permetrà millorar l’accessibilitat en aquest entorn i la seguretat i la fluïdesa del trànsit.
 
Així, es preveu la construcció d’un nou ramal de desacceleració des del tronc de la C-55, fins a la futura rotonda del sector de la Flora, a la zona de l’actual C-1414. Aquest ramal tindrà uns 180 metres de longitud, estarà format estarà per un carril de 4 metres i un voral d’1 metre a cada costat.
 
D’altra banda, les obres inclouran la construcció d’un vial bidireccional de 108 metres de longitud i 5 d’amplada, que permetrà l’accés a la indústria situada almarge dret de la C-55. Finalment, aquesta actuació es complementarà amb els elements de senyalització vertical i horitzontal, drenatge i seguretat viària.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia