Servei Català de Trànsit

sinistralitat gener-febrer

Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 28 de febrer

query_builder   1 març 2021 08:54

event_note Nota de premsa

Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 28 de febrer

De les 10 víctimes mortals d’aquests dos primer mesos de l’any, 8 han estat de col·lectius vulnerables 

Dos terços dels morts registrats aquest 2021 han estat en cap de setmana o festiu

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest 2021, fins al 28 de febrer, han mort 10 persones en 10 accidents de trànsit a les carreteres catalanes. Durant el mateix període de l’any passat van perdre la vida 22 persones en zona interurbana, el que suposa una reducció del 54,5%. Pel que fa als sinistres mortals, se n’han registrat gairebé la meitat respecte al 2020, quan n’hi va haver 18. Convé destacar, que aquesta reducció de la sinistralitat s’ha de situar en un context de disminució de la mobilitat a causa de les restriccions establertes per frenar la transmissió de la COVID-19.

De les 10 víctimes mortals registrades en aquests dos primers mesos de l’any, 8 han estat de col·lectius vulnerables, concretament: 5 motoristes, 2 vianants i 1 ciclista. Tret dels motoristes, són unes xifres similars a les registrades als mesos de gener i febrer de l’any passat, quan hi van haver 3 motoristes, 2 vianants i 1 ciclista morts. No obstant, el Servei Català de Trànsit demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat a aquests col·lectius, així com respecte i col·laboració a la resta d’usuaris per reduir les víctimes a les carreteres. En aquest sentit, s’apel·la, una vegada més, a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària.

En la radiografia de la sinistralitat d’enguany, cal remarcar també que per tipus de vehicle en destaca la reducció registrada en els morts en turismes, que han passat de 14 al 2020 a 2 aquest any, un descens que supera el 85%. Per franja d’edat de les víctimes, convé destacar que 4 dels 10 morts d’aquest 2021, tenien menys de 35 anys, i d’aquests, 2 se situen en la franja més jove, de 15 a 24 anys.

 

Morts en cap de setmana, a Barcelona i Girona

Aquests dos primers mesos del 2021 s’està tornant a repetir la tendència consolidada al llarg de l’any passat de registrar una elevada sinistralitat mortal durant els caps de setmana o festius, generada principalment per la mobilitat d’oci. En aquest sentit, aquest 2021, 6 de les 10 víctimes mortals han estat en cap de setmana (des de divendres a les 15.00 h) o festiu, és a dir, pràcticament dos terços dels morts per sinistres viaris d’enguany.

Per demarcacions, els morts es concentren principalment a Barcelona on n’hi ha hagut 8, i les altres dues víctimes mortals s’han registrat a la xarxa viària de Girona. Destaca en positiu la reducció registrada a Tarragona, on s’ha passat de 6 víctimes mortals per accident trànsit l’any passat, a cap enguany. Lleida tampoc ha tingut cap sinistre mortal a la seves carreteres.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia