Cultura

Letter

Avui s'estrena presencialment 'The letter', el Documental del Mes de març, subtitulat en català

query_builder   2 març 2021 08:46

event_note Nota de premsa

Avui s'estrena presencialment 'The letter', el Documental del Mes de març, subtitulat en català

  • Es podrà veure en versió original subtitulada en català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística
Letter

El Docs del Mes, que aquest mes de març correspon a l’obra The letter, es projectarà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 27 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 2 del País Valencià i, en línia, 9 sales de Catalunya. L'estrena tindrà lloc als Cinemes Girona de Barcelona avui a les 19 hores i comptarà amb un col·loqui virtual amb els directors de la pel·lícula, Maia Lekow i Christopher King. També estarà disponible a FilminCAT a partir del 3 de març.

La primera obra conjunta de la kenyana Maia Lekow i l’australià Christopher King aborda l’increment d’acusacions de bruixeria amb el rerefons de l’apropiació de terres a Kenya.

Karisa veu per Facebook que un cosí acusa una vella de matar els nens de la família. El jove torna al poble per aclarir el cas i fer costat a l’àvia. L’instigador de la denúncia és un oncle, mogut per interessos econòmics i convençut amb arguments religiosos. Les ties han de protegir l’àvia d’una acusació que sol esdevenir una amenaça de mort, i per la qual moltes velles amb una sensibilitat especial han de fugir.

The letter retrata una situació creixent al país africà, on es barreja la superstició, la dignitat de les dones, la lluita ferotge per la terra i la lleialtat intergeneracional. El documental ha estat exhibit en més d’una desena de festivals d’Àfrica, Europa, Amèrica i Austràlia. 

El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

Subtitulació en català

Un dels objectius de Direcció General de Política Lingüística és fer créixer l’oferta i el consum de cinema doblat i subtitulat al català en totes les formes de distribució. D’acord amb l’agenda “El català, llengua del consum cultural”, l’any 2020 s’han doblat o subtitulat en català més de 1.600 continguts audiovisuals amb el suport de la Direcció General Política Lingüística. D’una banda, s’ha donat suport a 23 distribuïdores que han estrenat 89 pel·lícules en català en sales d’exhibició.

D’altra banda, el 2020 ha estat marcat també pel reforç al foment del doblatge i la subtitulació en català de continguts cinematogràfics distribuïts en plataformes en línia i en formats físics (DVD i Blu-ray). Un total de 179 llargmetratges (96 doblats i 83 en VOSC) i 12 temporades de sèries amb 121 capítols en VOSC han rebut el suport de Política Lingüística.

Trobareu tota la informació actualitzada a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Tràiler