Direcció General de Comunicació

Institut Ramon Muntaner

El Govern aprova la modificació dels estatuts de l'Institut Ramon Muntaner

query_builder   2 març 2021 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la modificació dels estatuts de l'Institut Ramon Muntaner

  • El canvi intensifica la presència del territori i de la societat civil gràcies a la incorporació de representants dels Ateneus, aliats imprescindibles d’aquesta fundació dels centres d’estudis de parla catalana

 

El Govern, a proposta de la conselleria de Cultura, ha aprovat modificar diversos articles dels Estatuts de l’Institut Ramon Muntaner. Fundació Privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana (IRMU), que fan referència a la seva composició i als seus òrgans de govern. L’actual patronat de l’IRMU està format per membres designats per la Generalitat i per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC).

 

L’Acord de Govern que avui s’ha aprovat amplia de 14 a 16 membres la composició del patronat que regeix l’IRMU, al qual s’incorporen dos patrons designats per la Federació d’Ateneus de Catalunya. Amb això, la composició d’aquest patronat passa a ser majoritàriament privada i, per tant, facilita que la gestió dels projectes i iniciatives de l’IRMU estigui plenament en mans del teixit cultural català de base —tot i que es manté la presència i el suport institucional del Departament de Cultura de la Generalitat— i que s’intensifiqui la seva capacitat de ser un reflex de la diversitat territorial i cultural de la fundació.

 

L’Institut Ramon Muntaner es va constituir el 3 de juliol de 2003, fruit d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, una entitat federativa formada per cent vint-i-tres entitats de tots els territoris de parla catalana.

 

La seva finalitat és donar suport i visibilitat als projectes d’investigació i de promoció cultural dels centres i instituts d’estudis de parla catalana, unes entitats dedicades a la recerca i difusió de la història, del patrimoni cultural i natural, i de les ciències socials i humanístiques. Tot i que l’àmbit d’actuació dels centres és bàsicament local i comarcal, la seva feina arriba, per capil·laritat i gràcies al treball en xarxa propiciat per l’IRMU, a tots els territoris de parla catalana, facilitant així la investigació i l’intercanvi del coneixement.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia