Direcció General de Comunicació

mon

El Govern analitza l'informe sobre el projecte CatData que recull les dades obertes de l'acció exterior catalana

query_builder   2 març 2021 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern analitza l'informe sobre el projecte CatData que recull les dades obertes de l'acció exterior catalana

  • En aquest visor de dades es pot accedir a la informació global sobre com Catalunya treballa amb el món i com el món té presència a Catalunya

 

El Govern ha analitzat l’informe sobre el projecte CatData presentat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, un espai web que recull informació bàsica sobre cada un dels estats membres de Nacions Unides i les seves relacions amb Catalunya. Les dades obertes ofereixen informació de la presència de Catalunya a l’exterior, dels intercanvis econòmics, el turisme i els fluxos migratoris, la representació del cos consular a Catalunya i els convenis internacionals des de 2015. Tota aquesta informació es pot trobar, també, de forma sintètica, recollida en una fitxa per país.

 

Aquest espai web, projecte de la Direcció General d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior (DGAPE), es tracta de la primera visualització de les dades internacionals de Catalunya que impulsa el Govern i ha estat possible gràcies a les dades de diferents departaments de la Generalitat, que s’han obert especialment per a aquest projecte. L’objectiu és seguir incorporant dades, permetre fer un nombre més gran d’interaccions i poder produir visualitzacions sota demanda. L’actualització serà periòdica.

 

A CatData s’hi poden trobar dades, majoritàriament obertes, de dos tipus: dades bàsiques de tots els països del món (superfície, població, capital, taxa d’atur, esperança de vida, PIB per càpita PPA i PIB per sectors econòmics) i dades referents a les relacions de Catalunya amb els diferents països. Aquestes darreres es distribueixen en cinc àmbits diferents: presència de Catalunya a l’exterior (oficines de representació institucional, comunitats catalanes a l’exterior i universitats amb estudis catalans); turisme a Catalunya i fluxos migratoris (població catalana resident al país i viceversa); exportacions i importacions; acords i convenis (convenis de col·laboració i cooperació en l’àmbit de l’acció exterior des de juliol de 2015) i el cos consular a Catalunya.

 

Les dades s’han extret, en primer lloc, de la informació pròpia del Departament d’Acció Exterior: del llistat de les oficines de representació del Govern a l’exterior, del cos consular a Catalunya, de les comunitats catalanes a l’exterior i dels convenis de col·laboració en l’àmbit de l’acció exterior.

 

En segon lloc, de la informació d’altres departaments de la Generalitat: del Departament de Cultura, pel que fa a les oficines a l’exterior de l’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la xarxa d’universitats amb estudis catalans; del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Idescat, amb les dades referents als catalans residents a l’exterior i nacionals d’altres països residents a Catalunya, turistes estrangers a Catalunya, exportacions i importacions, i del Departament d’Empresa i Coneixement pel que fa a les oficines d’ACCIÓ a l’exterior. Per últim, s’han incorporat dades bàsiques de tots els estats del món, extretes del Banc Mundial i del CIA’s World Factbook.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia