Territori

ARC

L'ARC destinarà 11,4M€ a noves deixalleries, recuperació de sòls, reutilització de residus industrials i retirada d'amiant

Dins d'aquest import també s'inclou 1M€ d'una convocatòria de subvencions amb ACCIÓ per al foment de R+D en economia circular i residus

query_builder   4 març 2021 11:01

event_note Nota de premsa

L'ARC destinarà 11,4M€ a noves deixalleries, recuperació de sòls, reutilització de residus industrials i retirada d'amiant

Dins d'aquest import també s'inclou 1M€ d'una convocatòria de subvencions amb ACCIÓ per al foment de R+D en economia circular i residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) destinarà 11,4M€ a diverses ajudes i subvencions adreçades a la implantació de deixalleries, projectes de prevenció i reciclatge de residus industrials, recuperació de sòls, i foment de l’economia circular dels residus. Així s’ha acordat en el Consell de Direcció de l’ARC que s’ha celebrat avui.

En concret, es destinarà 5 milions d’euros a la convocatòria de subvencions per a la implantació de deixalleries per al tractament de residus municipals. Aquestes ajudes subvencionen tant els projectes de construcció de noves instal·lacions com també els casos d'ampliació, millores estructurals i equipament auxiliar de deixalleries existents.

Així mateix, s’ha consignat un import de 2M€ per a la subvenció de projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. L’objectiu d’aquesta subvenció, adreçada a empreses i agrupacions d’empreses, és reduir la generació de residus en els processos de fabricació.  

El Consell també ha donat el vistiplau a les ajudes destinades a les administracions públiques per a la investigació i recuperació de sòls de la seva propietat que es veuen afectats per indicis de contaminacions puntuals o per abocaments de residus industrials per causant desconegut. En total, es destinarà a aquestes subvencions 500.000 euros.

D’altra banda, s’ha aprovat ampliar fins als 2,9M€ la dotació de l’ordre de subvenció destinada a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. L’objectiu d’aquestes subvencions és promoure i fomentar la retirada de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, i procurar que aquesta retirada s'efectuï amb les òptimes condicions, amb la finalitat última de millora ambiental i de la minimització del risc que aquest material comporta per a la salut pública.

 

1M€ per al foment de R+D en economia circular

El Consell de Direcció de l’ARC també ha aprovat una aportació d’1M€ a la convocatòria conjunta amb l’Agència per a la Competitivitat a l’Empresa (ACCIÓ) per al foment R+D en economia circular i residus. Aquestes ajudes es van implementar arran del conveni signat el 2019 pels dos organismes en base a l’experiència del Programa Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental.

L’objectiu d’aquests ajuts es dotar a les empreses d’instruments per a millorar el seu comportament ambiental en matèria de prevenció i gestió de residus i accelerar la transició cap a models més circulars, en el marc dels objectius fixats per la Unió Europea i el Programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 250

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia