Palau Robert

bruixes

Aforament limitat, cal inscripció prèvia

No eren bruixes, eren dones!

query_builder   5 març 2021 09:06

event_note Nota de premsa

Aforament limitat, cal inscripció prèvia

No eren bruixes, eren dones!

El Jardí del Palau Robert acollirà aquest dissabte al migdia la presentació de la campanya i del manifest impulsats per la revista Sàpiens per dignificar el miler de dones jutjades i executades per bruixeria a Catalunya.
bruixes

Centenars de dones, especialment entre els segles XVI i XVII, van ser injustament jutjades i executades a Catalunya. Ho han investigat exhaustivament dos dels màxims experts en cacera de bruixes del nostre país, Agustí Alcoberro i Pau Castells, que presentaran, juntament amb la directora de la publicació, Clàudia Pujol, el resultat de les seves recerques en un acte al Jardí del Palau Robert. L’aforament és limitat per causa de la covid, i cal inscripció prèvia a l’adreça mcoll@som.cat.

Aquestes importants novetats historiogràfiques, que publica Sàpiens en el seu número del mes de març, inclouen un mapa interactiu i un cens amb més de 700 fitxes sobre les dones acusades, jutjades i executades.

A banda de les intervencions d’Alcoberro, Castells i Pujol, l’acte de Palau Robert comptarà amb interpretacions del grup musical Ginestà, així com amb la projecció d’un vídeo de difusió i adhesió al Manifest que s’ha impulsat per restituir el bon nom de les víctimes.

Un bon preàmbul a la celebració i reivindicació del 8 de març arreu del territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia