• La titular de la Presidència ha lamentat que la pandèmia ha agreujat les discriminacions cap a les dones, a qui recauen majoritàriament les tasques de la llar i les feines de cura
Consellera Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assistit aquest vespre a la manifestació del 8 de març, que ha estat estàtica i respectant la distància entre persones per evitar la propagació de la Covid. La consellera ha reclamat una major representació de les dones en llocs de poder: "Les dones encara no estem ocupant els llocs de responsabilitat que ens pertocaria, som el 50% de la societat i hauríem d'estar representades al 50% a les institucions i als llocs de presa de decisions del país", ha demanat. A la concentració, també hi han assistit del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, les conselleres Àngels Ponsa, Ester Capella, Bernat Solé i Chakir el Homrani, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez.

Budó ha assegurat que la pandèmia i el confinament han agreujat les discriminacions que pateixen les dones. "S'ha vist que elles són les que porten tot el pes de la llar i la cura de familiars i aquesta situació s'ha vist agreujada amb la crisi", ha lamentat. La consellera també ha remarcat el caràcter cívic i pacífic de la jornada, tot i que ha recordat que "hem de seguir reivindicant la igualtat cada dia, perquè en ple segle XXI, aquesta igualtat entre homes i dones està molt lluny de ser realitat".

 

 

Consellera Budó

Declaració contra l'assetjament a les xarxes

Precisament aquest 8 de març al matí, la consellera Budó ha declarat als jutjats per la denúncia contra l'assetjament sexual que va patir a les xarxes socials el passat mes de gener. "Això ha estat possible gràcies al fet que la llei catalana contra la violència masclista contempla com a nou delicte l'assetjament sexual a les xarxes socials", ha assegurat Budó, que ha explicat que ha estat una lluita feta des del Parlament que suposa "un pas més per avançar en aquesta lluita que ens implica a totes i a tots".