Direcció General de Comunicació

consell escolar

El Govern aprova la memòria de l'Avantprojecte de llei de la composició del Consell d'Educació de Catalunya

query_builder   9 març 2021 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la memòria de l'Avantprojecte de llei de la composició del Consell d'Educació de Catalunya

  • L’objectiu és modificar la composició del Consell Escolar de Catalunya per actualitzar-la, tenint en compte les transformacions que s’han produït en l’àmbit educatiu

 

  • El canvi del nom per Consell d’Educació de Catalunya es correspondria a una actualització 30 anys després de la seva creació

 

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei que ha de regular la composició del Consell d’Educació de Catalunya –actualment Consell Escolar de Catalunya (CEC)-. D’aquesta manera, es vol modificar la composició d’aquest òrgan de participació de la comunitat educativa per tal d’actualitzar-la, tenint en compte les transformacions que s’han produït en l’àmbit educatiu.

 

Els objectius de la iniciativa són:

 

  • Donar compliment a la Llei d’Educació de Catalunya que estableix que la composició del CEC ha de regular-se per llei i preveu un termini de 8 anys des de la seva publicació per fer-ho.
  • Adequar normativament la composició del Consell a la realitat de la comunitat educativa del país, amb la incorporació d’entitats i institucions no representades en l’actual normativa.
  • Establir mecanismes per afavorir la flexibilització de la composició i adequar el seu funcionament a la realitat de la comunitat educativa catalana.

 

Es pretén que la nova llei de composició del Consell Escolar de Catalunya es fonamenti en criteris de flexibilitat, obertura i actualització, i que enumeri sectors que l’han d’integrar, amb una àmplia representació qualitativa de la comunitat educativa i dels àmbits socials relacionats amb els nivells educatius no universitaris. 

 

S’aborda també en l’avantprojecte de llei el canvi de denominació de l’actual òrgan a Consell d’Educació de Catalunya per tal d’actualitzar-lo 30 anys després de la seva creació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia