Direcció General de Comunicació

agricultura

El Govern destina 27,9 milions en ajuts per millorar la transformació i comercialització de productes agrícoles i ramaders

query_builder   9 març 2021 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina 27,9 milions en ajuts per millorar la transformació i comercialització de productes agrícoles i ramaders

El Govern ha aprovat les despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per a atendre la convocatòria 2021 d’ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització de productes agrícoles i ramaders, i mitigació del canvi climàtic en la transformació d’aliments, per un import total de 27.973.198,63 euros.

 

Es tracta de la darrera convocatòria del PDR 2014-2022 per a subvencionar dues línies d’ajut amb els objectius, d’una banda, de millorar la competitivitat de les indústries amb processos innovadors, incrementar el valor afegit dels productes agrícoles, i fomentar la internacionalització; i, de l’altra, de fomentar un ús més eficient de l’energia, l’ús de les energies renovables, de subproductes, de residus i altres matèries primeres no alimentàries per a impulsar el desenvolupament de la bioeconomia, i la reducció de gasos d’efecte hivernacle.

 

Dels quasi 28 milions d’euros aprovats, 26,3 milions es destinaran a les inversions per a la millora de les condicions de transformació i comercialització, i els altres 1,7 milions a les inversions per a la mitigació del canvi climàtic. El cofinançament dels prop de 28 milions d’euros anirà a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), en un 43%, i el 57% restant del DARP.

 

Les subvencions que es convocaran s’aplicaran directament als imports de les inversions i despeses derivades de les actuacions objecte de l’ajut, i van dirigides a les persones físiques, jurídiques i les seves agrupacions. Aquests percentatges d’ajut poden arribar al 40% en el cas de pimes, al 20% en els cas d’establiments més grans que pimes i que tinguin més de 750 treballadors o 200 milions d’euros de volum de negoci, i un 10% en la resta de casos.

 

En les bases reguladores dels ajuts s’establirà les inversions subvencionables i no subvencionables, així com, entre altres, els requisits d’elegibilitat, criteris de priorització, concurrència amb altres ajuts, documentació, tramitació, compromisos i obligacions, justificació i pagament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia