Direcció General de Comunicació

ramaderia

El Govern destina més de 16,9 milions d'euros de fons europeus a fomentar la mitigació del canvi climàtic de les explotacions agràries

query_builder   9 març 2021 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 16,9 milions d'euros de fons europeus a fomentar la mitigació del canvi climàtic de les explotacions agràries

El Govern ha aprovat les despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per atendre la convocatòria 2021 d’ajuts associats al Contracte Global d’Explotació per un import total de 16.950.456,96 euros, destinats en aquest cas a la mitigació del canvi climàtic.

 

Aquest ajut s’emmarca en la programació europea d’acord amb el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, i dona resposta als recursos addicionals del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), per tal de fer front a les repercussions en el sector agrícola i rural de la crisi de la Covid-19, en concret a l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea (IRUE) del Next Generation. 

 

L’IRUE té l’objectiu de finançar mesures que facilitin una recuperació econòmica resilient, sostenible i digital, amb consonància amb els compromisos mediambientals i climàtics de la UE i amb les noves ambicions establertes en el Pacte Verd Europeu. Així, una part del fons addicionals que l’IRUE posa a disposició en el PDR de Catalunya es destinarà a donar suport a inversions que mitiguin el canvi climàtic en l’àmbit de l’explotació agrària.

 

La línia d’ajuts de mitigació del canvi climàtic està adreçada a promoure l’eficiència dels recursos i a fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d’adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari, a fi d’aconseguir un ús més eficient de l’energia i facilitar el subministrament i la utilització de fonts d’energies renovables. D’aquesta manera, es promou les inversions que realitzen les explotacions agràries en aquests àmbits. Així, aquest ajut, l’any 2021, es finança íntegrament amb fons FEADER-IRUE, amb el repte d’invertir en una recuperació econòmica sostenible, en consonància amb els reptes mediambientals i climàtics actuals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia