Territori

Terrassa

Territori i Sostenibilitat inicia la setmana vinent les obres de millora de la carretera C-1415a, entre Terrassa i Sentmenat

query_builder   11 març 2021 14:49

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat inicia la setmana vinent les obres de millora de la carretera C-1415a, entre Terrassa i Sentmenat

  • L’actuació permetrà millorar la seguretat i comoditat en la conducció

 

  • La inversió prevista per a l’obra és de 3,1 millons d’euros
Terrassa

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà, a partir de dilluns vinent, 15 de març, les obres per a la millora de la C-1415a entre Terrassa i Sentmenat, un cop fetes les tasques prèvies d’implantació. Els treballs compten amb un pressupost de 3,1 MEUR i un termini d’execució de 10 mesos. L’obra, que abasta dos trams que sumen 13,5 quilòmetres, permetrà afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.

 

En concret, les actuacions que s’executaran són:

 

  • Millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts de la carretera que estiguin malmesos

 

  • Millora de la seguretat en encreuaments:

 

  • Esclarides en marges de la carretera; s’enretiraran uns metres els talussos per afavorir la visibilitat en les interseccions

 

  • Remodelació de les interseccions de Matadepera (amb BV-1248) i Castellar del Vallès (amb la B-124); en el primer cas, es formarà una nova illeta en la incorporació sentit Terrassa i en el segon, es configurarà un illot central per als girs a l’esquerra i illetes deflectores per a canalitzar els girs a la dreta.

 

  • Condicionament del camí de vianants existent al marge dret de la carretera entre l’inici de l’actuació (quilòmetre 18,5) i la intersecció Torre de Mossèn Homs, amb una longitud de prop de 500 metres

 

  • Abalisament de la carretera en trams a l’entrada del nucli urbà de Sentmenat en què existeixen fileres d’arbres ornamentals pròximes a la calçada.

 

  • Millora de la senyalització vertical i horitzontal, així com d’altres elements d’abalisament i de les barreres de seguretat.

 

  • Millora del drenatge, mitjançant la neteja de cunetes, passos salvacunetes i elements de desguàs.

 

  • Construcció de cunetes transitables, que, a més, de facilitar el drenatge, permeten donar un sobreample a la carretera.

 

  • Implantació de senyalització específica de carretera compartida amb ciclistes.

 

Les tasques que es duran a terme a la carretera comportaran afectacions al trànsit, de dilluns a dijous, de 9.30 h a 18.00 h i els divendres, fins a les 14.00 hores. Aquestes afectacions podran consistir en l’ocupació, en funció de les necessitats de l’obra, d’un dels dos carrils de la calçada, de manera que es donarà pas alternatiu als vehicles pel carril que quedi lliure.

La carretera C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i uneix Terrassa, Castellar del Vallès i Sentmenat. Té un trànsit que varia entre els 5.600 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar del Vallès i els 7.600 entre Castellar del Vallès i Sentmenat.



1  

Imatges

Plànol

Plànol 70

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 217

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia