Delegació a Barcelona

Més del 8% de la població del Maresme ja ha rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid 19

Gràcies al pla de vacunació, només queden dues residències taronges a la comarca, mentre que la resta són totes verdes

query_builder   11 març 2021 18:03

event_note Nota de premsa

Més del 8% de la població del Maresme ja ha rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid 19

Gràcies al pla de vacunació, només queden dues residències taronges a la comarca, mentre que la resta són totes verdes

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme per fer seguiment de la situació actual de la Covid-19 a la comarca i del procés d’administració de les vacunes.

El delegat ha remarcat la importància de “compartir amb els ajuntaments la informació actualitzada sobre la incidència,  la pressió assistencial, el comportament de les diferents onades i  l’estratègia de vacunació, molt condicionada per la disponibilitat de les dosis i per la fitxa tècnica. Això ens obliga a disposar d’una estratègia totalment dinàmica”

En total,  a la comarca del Maresme 38.251 persones ja han rebut la primera dosi, el que representa un 8’3% de la població. Pel que fa a la segona dosi, ja s’ha administrat a 14.617 persones (un 3’2 % de la població que hi ha a la comarca).

La directora del Sector sanitari Barcelonès Nord Maresme, Anna Puente, ha afirmat que “estem preparats per posar totes les vacunes que ens arribin, el problema són les dosis i la limitació de la franja d’edat. Això ens obliga a treballar amb incertesa i ens dificulta la planificació”

La gerent de la RS Metropolitana Nord, Anna Aran, ha remarcat la importància de la vacunació, que està contribuint a una disminució de la mortalitat i a una reducció molt destacada de les baixes entre el col·lectiu sanitari. “Amb les vacunes haurem guanyat una gran batalla a les residències de gent gran, que ja estan pràcticament en situació de contacte zero amb només dues residències taronges a la comarca i la resta, totes verdes”. La gerent ha advertit però que la situació a les UCI és encara “molt crítica, amb una ocupació del 51% de malalts Covid, i això seria molt preocupant si ara vingués una quarta onada”

A la reunió també hi ha intervingut Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona, a la que pertanyen alguns municipis del Maresme. Carreras ha destacat “el treball transversal que s’està fent per clústers entre els diferents hospitals, que permet organitzar molt millor els ingressos Covid i donar resposta a la situació assistencial d’una manera molt més coordinada”

 

*Adjuntem en pdf les dades de vacunacions per municipis

 

 

1  

Fitxers adjunts

Dades de vacunacions Covid municipis Maresme

Dades de vacunacions Covid municipis Maresme
PDF | 498