Sala de premsa

ajuts

El Govern aporta 3'5 milions d'euros a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca per finançar convocatòries d'ajuts a personal investigador

query_builder   16 març 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aporta 3'5 milions d'euros a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca per finançar convocatòries d'ajuts a personal investigador

  • El Consell Executiu ha acordat transferir aquesta partida a l'AGAUR, que també permetrà fer front a l’increment de les despeses de l’agència


El Consell Executiu ha autoritzat la transferència de crèdits per valor de 3’5 milions d'euros a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per finançar diverses convocatòries d’ajuts per a personal investigador pre-doctoral i post-doctoral durant l’any 2021. Aquesta aportació, procedent del pressupost del Departament d’Empresa i Coneixement, també té com finalitat cobrir l’increment de les despeses de funcionament de l’Agència.

 

AGAUR és l’agència catalana responsable de l’execució de programes de beques, préstecs, subvencions i altres activitats de foment de la recerca científica i de l’estudi universitari. En l'àmbit de la recerca, AGAUR manté tres línies d’ajuts per a la captació i estabilització del talent investigador:

 

  • El programa FI d’ajuts predoctorals està destinat a universitats, centres de recerca fundacions hospitalàries per a la contractació de personal investigador novell. La seva finalitat és la promoció de la qualitat en la recerca durant la formació i la posterior incorporació del personal investigador en grups de recerca.

 

  • La convocatòria d’ajuts predoctorals FI SDUR està enfocada a departaments i unitats de recerca universitaris per a la contractació de personal investigador en formació. En la línia dels ajuts FI, també es proposa incrementar el nombre de contractes predoctorals a Catalunya, però específicament tenint en compte l’activitat de recerca dels departaments de les universitats.

 

  • El programa Beatriu de Pinós incentiva la contractació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia. Els ajuts s’estenen durant un període de tres anys i permeten incorporar investigadors amb experiència internacional a qualsevol universitat, centre de recerca o fundació hospitalària del país.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia