Delegació a les Terres de l'Ebre

RdP_ Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre

Xavier Pallarés: "Estem en plena pandèmia, però sí hem pogut alleugerir algunes mesures que han de permetre ajudar sectors més afectats"

query_builder   15 març 2021 14:00

event_note Nota de premsa

Xavier Pallarés: "Estem en plena pandèmia, però sí hem pogut alleugerir algunes mesures que han de permetre ajudar sectors més afectats"

  • Els ingressats per Covid19 són 8 a les Terres de l'Ebre, dels quals 5 es troben a l'UCI
  • Durant aquest any de pandèmia, els Mossos i les policies locals de les Terres de l'Ebre, han posat un total de 10.005 denúncies per incompliment de les mesures de prevenció de la Covid19
Consell de Direcció extraordinari de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre
El Govern a les Terres de l'Ebre ha celebrat aquest matí una reunió extraordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat per tal d'analitzar la situació actual de la pandèmia de la Covid19 i les noves mesures 'pre-setmana santa' que han començat aquest dilluns 15 de març i estaran vigents fins al 28 de març. Unes mesures que "han de permetre ajudar els sectors més afectats com el comerç, la cultura o l'esport, tot i que estem en plena pandèmia. Les dades són bones però, la siutació no està superada ni molt menys, si bé hem pogut obrir algunes mesures que han de permetre ajudar lleugerament la gent que ha patit i pateix encara molt els efectes d'aquest situació" - ha valorat el delegat del Govern, Xavier Pallarés.

En concret, a data d'avui, les persones ingressades per Covid19 a les Terres de l'Ebre són 8, cinc de les quals es troben a l'UCI de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i 1 a planta, més altres dos persones a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. Unes xifres que alleugereixen la pressió sanitària però, "no significa que puguem abaixar la guàrdia, sinó que cal estar amatents a l'evolució pandèmica, perquè no podem descartar ni brots puntuals ni augment de casos" - ha matisat Pallarès.

D'altra banda, davant les mesures establertes pel PROCICAT des de fa un any, els Mossos d'Esquadra i les policies locals de les Terres de l'Ebre han posat un total de 10.005 denúncies per incomplement d'aquestes mesures de prevenció, tant pel que fal confinament, com a trobades multitudinàries, a l'ús de la mascareta, etc. En el cas de les denúncies presentades durant aquesta 3a onada han estat 1.096, mentre que aquest passat cap de setmana són 138 les denúncies presentades, 83 de les quals per incompliment del confinament comarcal. 
De fet, des d'avui aquest confinament comarcal s'obre i es deixa pas als desplaçaments per Catalunya, sempre una única bombolla familiar. Una mesura reivindicada pels sectors econòmics, com l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), alcaldes i alcaldesses ebrencs per tal que el comerç i la restauració puguin recuperar a poc a poc l'activitat ordinària. En aquest sentit, el delegat del Govern ha destacat que "finalment, la situació sanitària ha permèr poder implementar una mesura reivindicada fa unes setmanes per l'AECE i ajuntament ebrencs, com també l'obertura del comerç no essencial els caps de setmana, que permetrà recuperar sectors molt tocats per tants dies de tancament".

Finalment, Xavier Pallarés ha fet una crida a la prudència, sobretot, aquests dies festius de Setmana Santa que "és per a les Terres de l'Ebre l'inici de la campanya estival i cal que tinguem clar que no ho hem superat, que estem en plena pandèmia, hem obert per alleugerir els sectors econòmics més castigats però, hem de ser prudents ara per poder sortir-nos-en sense fer passes enrere"