Empresa i Treball

El conseller en la visita al Campus

Obertura del Parc del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya

Conseller Tremosa: "La universitat és una font de progrés econòmic i social que transforma la realitat"

query_builder   17 març 2021 15:00

event_note Nota de premsa

Obertura del Parc del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya

Conseller Tremosa: "La universitat és una font de progrés econòmic i social que transforma la realitat"

El conseller en la visita al Campus
El conseller en la visita al Campus
  • El conseller ha encapçalat l’acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici del Campus Diagonal-Besòs que acollirà petites i mitjanes empreses, startups i espais de cotreball i que contribuirà a “transferir coneixement al món de l’empresa, crear riquesa i llocs de treball”
  • L’edifici, que té un pressupost de 16 milions d’euros, estarà operatiu a partir del mes de març de 2023
  • El campus universitari Diagonal-Besòs és un dels espais d’innovació i coneixement més potents en enginyeria sostenible de Catalunya


El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat que “la universitat és una font de progrés econòmic i social que transforma la realitat” durant l’acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que acollirà petites i mitjanes empreses, startups i espais de cotreball. Aquest nou espai s’instal·la en un campus “d’èxit”, com ha subratllat el conseller, i promourà, d’aquí dos anys, iniciatives emprenedores principalment orientades a sectors relacionats amb l’activitat d’investigació i recerca del campus.

El conseller Tremosa, que s’ha congratulat per la col·laboració institucional que ha fet possible el Campus Diagonal-Besòs en general i aquest projecte en particular, ha subratllat la importància que el nou edifici aculli “iniciatives empresarials que generaran llocs de treball i creació de riquesa mitjançant la transferència de coneixement”. “Catalunya és una potència en recerca i innovació i espais com aquests han de servir per traslladar tot aquest coneixement al teixit productiu”, ha afirmat. I ha afegit: “a Catalunya necessitem transferència de coneixement a les empreses que permeti crear més riquesa i més llocs de treball”.

El conseller Tremosa ha visitat l’espai de les futures instal·lacions juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; la presidenta del Consorci del Campus Diagonal-Besòs i segona tinent d'alcaldia de Barcelona, Janet Sanz, i del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres. També ha recorregut el Parc del Campus Diagonal-Besòs, el nou espai verd i de lleure.

El nou edifici s’ubicarà en una parcel·la qualificada com a zona d’activitat econòmica que compta amb un sostre edificable de 7.235 metres quadrats. L’edifici, que tindrà capacitat per acollir fins a unes 700 persones, estarà destinat a activitat econòmica i s’hi ubicaran pimes i startups sorgides dels grups existents o amb presència al campus, o que, prioritàriament, treballin en les mateixes àrees de recerca. El projecte proposa un format de cotreball on es puguin instal·lar emprenedors i altres professionals, compartint els espais comuns per fomentar el treball multidisciplinari i la feina en xarxa. Està previst que l’edifici, que té un pressupost de 16 milions d’euros, es posi en marxa a partir del mes de març de 2023.

Altres projectes de futur del Campus Diagonal-Besòs

La primera pedra del nou edifici dedicat a activitat empresarial és un dels projectes de futur que està previst que s’implantin els propers anys en el campus. Així, el mes de juliol passat, el Govern i la UPC van signar un acord per impulsar l’edifici D, que està previst que sigui el 6è edifici del Campus Diagonal-Besòs. Aquest nou equipament esdevindrà un pol d’atracció per a centres i grups de recerca que se sumarà a la resta d’unitats que la UPC ja té en funcionament al campus. El nou edifici, tindrà una superfície de més de 10.670 metres quadrats i comptarà amb una inversió d’aproximadament 20 milions d’euros. El projecte preveu construir un edifici altament sostenible, com també la resta d’edificis del Campus Diagonal-Besòs. 

Finalment, aquest 2021 ha de ser rellevant per a concretar l’impuls de les parcel·les L i M del campus, el que està previst que sigui el 7è edifici del Campus Diagonal-Besòs. Es projecta com a un espai a l’entrada del campus de més de 20.000 metres quadrats per ubicar-hi el projecte Barcelona Energia, així com per traslladar i generar noves activitats d’emprenedoria de Barcelona Activa, i per a la formació continuada de la UPC. A més, es complementarà amb la ubicació de noves empreses vinculades al campus o dels seus àmbits de coneixement.

El Campus Diagonal-Besòs

El setembre de 2016 es va posar en marxa el Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb 3.100 estudiants i 400 docents i investigadors de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). Amb una oferta de set graus, quatre màsters i quatre doctorats, centrada en les enginyeries biomèdica, elèctrica, electrònica industrial i automàtica, de l’energia, mecànica, química i de materials. A més de l’activitat docent, l’EEBE té vinculats 41 grups i centres de recerca en diferents àmbits de l'enginyeria.

El Campus Diagonal-Besòs és un projecte en constant creixement que compta amb la col·laboració de les institucions que l’impulsen: el Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs, la UPC, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i els consorcis del Besòs i el de la Zona Franca.

Aquest espai d’innovació i coneixement, situat entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, és un dels campus universitaris més potents en enginyeria sostenible de Catalunya, amb més de 150.000 metres quadrats de sostre edificable per acollir docència, recerca, innovació, activitat empresarial i serveis a la comunitat universitària. El campus s’ha constituït, també, amb la voluntat de tenir un impacte rellevant en el territori, i de ser-ne motor de transformació social i econòmica.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

3  

Imatges

El conseller Tremosa en la visita al campus

El conseller Tremosa en la visita al campus 6487

El conseller Tremosa en la visita al campus 2

El conseller Tremosa en la visita al campus 2 5941

El conseller Tremosa en la visita al campus 3

El conseller Tremosa en la visita al campus 3 3042

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia