Empresa i Treball

El conseller Tremosa durant la visita Cafès Novell

Conseller Tremosa: "Seguirem treballant perquè Catalunya continuï sent un país industrial, per ser més potents econòmicament i tenir un millor estat del benestar"

query_builder   17 març 2021 19:27

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "Seguirem treballant perquè Catalunya continuï sent un país industrial, per ser més potents econòmicament i tenir un millor estat del benestar"

El conseller Tremosa durant la visita Cafès Novell
El conseller Tremosa durant la visita a Cafès Novell
  • El titular d’Empresa i Coneixement ha visitat aquesta tarda les instal·lacions de Cafès Novell i Cales de Pachs, a l’Alt Penedès

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat del secretari d’Empresa i Competitivitat, Quim Ferrer, ha visitat aquesta tarda les empreses Cafès Novell i Cales de Pachs, a l’Alt Penedès. El conseller ha destacat que “hem volgut tornar al Penedès per visitar aquestes dues empreses líders que, malgrat aquesta situació de crisi sanitària, social i econòmica, tenen un present molt potent i un gran futur”. "Les empreses catalanes tenen una gran capacitat d'adaptació" i ara a més amb els fons europeus Next Generation EU tenen una “gran oportunitat, ja que serviran per reconvertir la nostra indústria, per fer-la més productiva, per anticipar inversions, per crear llocs de treball i generar creixement econòmic”, ha remarcat.

El conseller Tremosa ha afirmat que "seguirem treballant perquè Catalunya continuï sent un país industrial, perquè els països industrials són els més potents econòmicament, els que millor resisteixen les crisis, els que generen salaris més alts i els que permeten disposar d'un millor estat del benestar”. 

Cafès Novell és una empresa familiar fundada l’any 1958 dedicada a la torrefacció i venda de cafè d’alta gamma i que compta amb més de 60 anys d’experiència en el sector. L’any 2019 el grup, de 240 treballadors, va facturar un total de 30 milions d’euros. Fa més de 20 anys que exporta els seus cafès a mercats internacionals i actualment ho fa en més de 22 països. L’empresa compta amb delegacions pròpies al Regne Unit, els Estats Units i Hong Kong. La seva aposta per la innovació va fer que el 2017 esdevingués la primera empresa en comercialitzar, en el mercat de l’alimentació, càpsules residu zero i cafè ecològic. En la visita a Cafès Novell, el conseller Tremosa ha estat acompanyat de l’alcalde del Vilafranca del Penedès i delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Penedès, Pere Regull, del fundador de Cafès Novell, Ramon Novell Vivó, i de d’altres membres de la direcció de l’empresa.

Cales de Pachs, fundada l’any 1967, està especialitzada en la fabricació i exportació d’òxid càlcic (calç viva) i d’hidròxid càlcic (calç apagada). L’any 2020 va facturar 16 milions d’euros. El grup dona feina a 66 famílies de forma directa, i a més d’una quarantena de forma indirecta. El 58,8% de la seva producció es destina al mercat interior, i la resta s’exporta a més d’una trentena de països. En la visita, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha estat acompanyat de l’alcaldessa de Pacs del Penedès, Montse Mascaró, i del propietaris i directors generals de l’empresa, Valentí Grané i Xavi Grané. La seva seu s’ubica a Pacs del Penedès (Alt Penedès) i compta actualment amb tres pedreres d’extracció, a Pacs del Penedès, Vilanova i Portugal, i tres plantes de producció, una a Pacs del Penedès i dues a Portugal.

 

3  

Imatges

El conseller Tremosa durant la visita a Cafès Novell

El conseller Tremosa durant la visita a Cafès Novell 2100

El conseller Tremosa durant la visita a Cafès Novell

El conseller Tremosa durant la visita a Cafès Novell 1772

El conseller Tremosa durant la visita a Cales de Pachs

El conseller Tremosa durant la visita a Cales de Pachs 1729