Justícia, Drets i Memòria

.

L'edició de l'any passat es va suspendre per la pandèmia

Justícia obre la convocatòria dels Premis ADR a les millors propostes de mediació i resolució de conflictes

query_builder   18 març 2021 09:16

event_note Nota de premsa

L'edició de l'any passat es va suspendre per la pandèmia

Justícia obre la convocatòria dels Premis ADR a les millors propostes de mediació i resolució de conflictes

Els candidats poden presentar els seus treballs fins al 18 de maig

Els guardons s’atorgaran el 21 de gener de 2022, coincidint amb el Dia Europeu de la Mediació

.

El Departament de Justícia ha obert la convocatòria dels Premis ADR Justícia 2021 a les millors iniciatives en mediació i resolució extrajudicial de conflictes. Els candidats poden presentar les seves propostes fins al 18 de maig a través del web del Departament de Justícia.

Els premis es divideixen en quatre categories:

La categoria A premia la millor tesi doctoral inèdita, amb una dotació de 6.000 euros, i el millor treball de recerca sobre mediació publicat entre l’1 de gener de 2017 i el 30 d’abril de 2021, amb una dotació de 3.000 euros.

La categoria B reconeix, amb un diploma acreditatiu, les millors iniciatives en l’àmbit de la mediació impulsades, d’una banda, per l’Administració local i, d’altra banda, per entitats, professionals i empreses privades.

Les categories C i D distingeixen, respectivament, la millor monografia o el millor article sobre mediació en una publicació acadèmica i la millor acció de comunicació o difusió sobre mediació o resolució de conflictes. El premi és un diploma acreditatiu.

Els premis es lliuren cada any el 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació, al Departament de Justícia. El jurat el presideix el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques i està integrat per la directora del Centre de Mediació de Catalunya, la directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), un representant de cada una de les dues entitats municipalistes de Catalunya (la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis), professors universitaris experts en mediació i membres del Comitè Assessor de la Mediació.

Suspensió per la pandèmia

La situació de pandèmia sanitària per la COVID-19 va obligar a suspendre l’edició de l’any passat. Enguany es reprèn després de l’èxit de les dues primeres edicions.

En la primera convocatòria, l’any 2018, el jurat va reconèixer com a guanyadora de la categoria la tesi doctoral “Cap a una escola justa: la incorporació de la justícia restaurativa a l’àmbit escolar”, de la mediadora Mònica Albertí, que tractava de com es pot abordar l’assetjament entre iguals a l’escola.

L’any següent, la guanyadora va ser la tesi doctoral “Ciutat i conflicte. Escenaris per a la millora convivencial a l’àrea metropolitana de Barcelona”, de Juan Manuel Torres Bujalance, que tractava dels diferents models de mediació comunitària que existeixen a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia