Drets Socials

SIE Raval

El conseller Chakir el Homrani visita un servei que atén dones en situació de consum de drogues i violències masclistes a Barcelona

query_builder   18 març 2021 14:25

event_note Nota de premsa

El conseller Chakir el Homrani visita un servei que atén dones en situació de consum de drogues i violències masclistes a Barcelona

  • De l’1 de gener al 28 de febrer el SIE Raval ha atès 109 dones i ha fet 1.161 atencions individuals
  • Les dones amb una problemàtica de consum estan exposades a múltiples situacions de violència masclista i sovint tenen dificultats afegides
SIE Raval

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la secretària d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Mireia Vall, han visitat avui el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) al barri del Raval de Barcelona, que atén dones amb una problemàtica de consum de drogues i que estan exposades a múltiples situacions de violència masclista.

El SIE Raval ofereix atenció i acompanyament a totes les dones i persones de gènere no binari amb una problemàtica de consum i en situació de violència masclista. A més, aquestes dones sovint tenen problemàtiques afegides, com el sensellarisme, l’experiència migratòria, trastorns de salut física i/o mental, etc. Les dones que consumeixen drogues sobreviuen a múltiples situacions de violència masclista i difícilment s’adhereixen als sistemes d’atenció sociosanitària.

En aquest sentit, la directora del SIE Raval, Aura Roig també ha afegit: ”Nosaltres donem un acompanyament a aquelles dones amb múltiples situacions de vulnerabilitat que no arribaven o que no s’adherien a altres serveis. Son dones que tenen problemes amb substàncies, però veiem que les substàncies no son el centre dels seus problemes, sinó que sobreviuen a múltiples situacions de vulnerabilitat.”

El SIE Raval, que obre de dilluns a dissabte en horari de tarda, ofereix un espai d’atenció i acompanyament especialitzat i compta amb un equip de 9 professionals d’àmbits com la psicologia, la infermeria, el treball social, la integració social, l’educació social i el dret, que ofereix atenció integral a les dones usuàries.

En aquest sentit, durant la visita, el conseller Chakir el Homrani ha destacat que: “El SIE del Raval aborda una realitat que moltes vegades mirem amb prejudicis i estereotips, però que forma part de la nostra comunitat, les ciutadanes d’aquest país son molt diverses i hem de ser capaços d’acompanyar i d’apoderar entorn de la diversitat, que enforteix la nostra societat. Cal prendre consciència que el treball d’acompanyament, el treball per a l’autotransformació, en cada àmbit i en cada persona és diferent i cal treballar-ho des d’aquesta perspectiva també amb dones que tenen addiccions.”

Com a projecte funciona des del 2017 gestionat per diferents entitats, i és a partir de l’1 d’octubre de 2020 que entra en funcionament com a Servei d’Intervenció Especialitzada. De l’1 de gener al 28 de febrer de 2021, el SIE Raval ha atès 109 dones, ha fet 1.161 atencions individuals, 56 atencions grupals i 9 accions comunitàries. De l’1 d’octubre al 31 de desembre de 2020 el SIE Raval va atendre 137 dones, va fer 2234 atencions individuals, 23 atencions grupals i 12 accions comunitàries.

El conseller Chakir el Homrani ha afegit que: “Estem molt contents que el projecte Metzineres hagi entrat a la Xarxa de SIE i d’haver tingut la capacitat d’acceptar i treballar entorn d’aquesta diversitat per construir una comunitat cohesionada.

 

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE)

Actualment hi ha 17 SIE a Catalunya: Barcelona (SIE Raval), Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Igualada, Manresa, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i la Seu d’Urgell.

Pel que fa als serveis residencials especialitzats, el Departament compta amb 6 places amb acompanyament professional les 24 hores del dia per a dones en situació de consum i violències masclistes.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia