Educació

ftoto

El conseller d'Educació confirma que el curs que ve la Conca de Barberà tindrà el primer cicle de grau superior, en aquest cas en energies renovables

query_builder   19 març 2021 15:58

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació confirma que el curs que ve la Conca de Barberà tindrà el primer cicle de grau superior, en aquest cas en energies renovables

  • Bargalló ha visitat diferents centres educatius de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, concretament a Vila-rodona, Nulles i Montblanc

 

  • El conseller ha signat el conveni de construcció de la nova Escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona i ha anunciat que enguany s’iniciarà la remodelació de l’Escola rural Sant Sebastià de Nulles
Foto

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui diferents centres educatius de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, concretament a Vila-rodona, Nulles i Montblanc. Durant la seva visita, Bargalló ha confirmat que el curs que ve l’Institut Martí l’Humà de Montblanc serà el primer centre del municipi i de la comarca que oferirà un cicle formatiu de grau superior, en aquest cas d’Energies renovables.

El conseller ha explicat que l’oferta d’aquest cicle és molt important “perquè la Conca de Barberà tindrà un grau superior d’FP, i no en tenia cap fins ara. És molt potent per una comarca tenir un grau superior, perquè això vol dir que fa un pas endavant per consolidar no només els estudis de formació professional, sinó també per consolidar el estudis superiors”.

Josep Bargalló ha exposat que la implantació del cicle serà un motor de desenvolupament per la comarca: “Les ofertes mai seran per a molts alumnes  però sí que ho seran per uns tècnics especialitzats que es quedaran a viure a la comarca i ajudaran a la transformació educativa de la comarca lligada a la sostenibilitat i al desenvolupament del territori”. Per això, ha afegit, ha estat fonamental la tasca duta a terme conjuntament entre els diferents agents implicats, ja que “el territori fa anys que demanava un cicle superior, i més recentment demanava les energies renovables. La voluntat del Departament és que no sigui l’únic cicle superior que hi hagi. I explorem amb l’ajuntament i el consell comarcal nous nínxols de formació per treballar a la Conca”.

Ftoo

Actualment, l’Institut Martí l’Humà ofereix educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, amb 594 alumnes matriculats.

Prèviament, el titular d’Educació ha visitat Vila-rodona, on l’ha rebut a l’Ajuntament l’alcalde del municipi, Ramon M. Bricollé. Conseller i alcalde han signat un conveni de col·laboració entre totes dues administracions per a l’execució de les obres de nova construcció de l’Escola Bernardí Tolrà d’1 línia d’educació infantil i primària.

En acabar, han visitat l’Escola Bernardí Tolrà, que actualment està en mòduls prefabricats i que a través del conveni disposarà d’un nou edifici. El centre té 122 alumnes matriculats i una plantilla de 14 docents, i participa en diferents programes d’innovació educativa com ara Erasmus+, Escacs a l’escola, Ara escric o el programa científic Recerkids. El conseller ha mantingut una reunió amb l’equip directiu al pati de l’escola.

Posteriorment, el titular d’Educació s’ha traslladat a Nulles, on conjuntament amb l’alcalde Jordi Sànchez ha visitat l’Escola rural Sant Sebastià, que forma part de la zona escolar rural (ZER) Atzavara.

L’escola té 61 alumnes distribuïts en 4 grups: P3, P4-P5, cicle inicial, i cicle mitjà-superior. Treballen aspectes com la programació i robòtica, estratègies i dinàmiques d’usos de les tecnologies, i el projecte interdisciplinari. Durant aquest curs escolar, el centre i la comunitat educativa han participat en diferents reunions consultives amb l’objectiu de treballar en la remodelació de l’edifici actual de l’escola, que començarà aquest any, segons ha avançat el conseller.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia